Top 10 sérií, které chci začít nebo dokončit v roce 2013!

července 04, 2013

S tímto článkem přišel Spirit...

...aneb jak už napovídá název, bude se jednat o článek, který je zaměřen na deset sérií, které bych rád dokončil, nebo začal v tomto roce. Už teď vím (dobře, nevím na 100%), že na střední nebude tolik času na knihy (!!!), musím to vše nějak dohnat o prázdninách, o kterých plánuji ještě Prahu, Zlín, Brno, Ostravu a snad se mi podaří i ta Opava. Takže ne, nemám toho vůbec moc. Začínám litovat toho, proč jsou prázdniny tak krátké... No, ale zpět k tématu! 
Určitě všichni znáte to, jak si pořídíte první díl do série s nadšením, ale poté se objeví něco jiného a vy ten díl prostě odložíte a říkáte si: "Jakmile přečtu todle a tamto, vrátím se k tomu." A samozřejmě to skončí tak, že se k sérii samotné tak rychle nedostanete. A proto jsem se rozhodl si udělat takový menší seznam deseti sérii, nebo knih, které bych chtěl opravdu dokončit, nebo jenom přečíst nějaký díl dříve, než skončí tento rok. Tak tedy, pojďme si to podrobně rozebrat... 


1. 
Tuhle sérii jsem si strašně oblíbil! PoloSvět je série napsána Rodem Reesem, která chytne čtenáře na úplném začátku a pustí teprve až když otočí, přečte poslední slovo a bude, doslova, valit oči. První díl mi přišel jako RC od Knihcentra. Podle anotace je to opravdu nic neříkající série, ovšem, po přečtení jsem si svůj názor rychle přehodnotil. Celá série se totiž zabývá počítačem vytvořeném světě, kde vládne Reinhard Heydrich, jakožto vůdce a mnoho dalších padouchů z historie světa. Trošku zvrácené, nemyslíte? Je možné, že právě o tohle autorovi šlo. Kdo ví... 
Jak to vidím s touto sérií? Dokoupím si minimálně druhý díl.



2.

Aneb toto je ten samý příklad jako většina knížek v mé knihovničce. Koupím si první díl, ale k tomu druhém se prostě nedostanu. Určitě všichni znáte sérii o Percym, jejíž strůjcem není nikdo jiný, než Rick Riordan. Bohové Olympu jsou jeho druhou sérii, kterou bych si rád doplnil. Mám totiž první díl a sám se divím, že jsem vydržel tak dlouho bez pokračování. Nepochopím proč, ale většinou ty skvělé knihy prostě odložím. Dokáže mi někdo vysvětli proč? Ještě ale štěstí, že jsou prázdniny, takže si budu moci zase o nějaké RC od Fragmentu požádat... To jediné mě zachránilo před tím, abych se nezcvokl z konce dalších dílů, které budou určitě napínavé! 
Jak to vidím s touto sérii? Pokusím se sehnat oba díly. 


3.
Tak tohle je jedna z mála sérii, které bych rád začal. Tento rok se totiž nese v takovém nádechu, že musím nějak dočíst rozečtené série, takže nové rozečítat moc nechci, ale série Legenda od Marie Lu vypadá opravdu skvěle! Nejen, že ji každý kolem mě chválí - a mě znervózňuje to, že si knihu nemohu přečíst - ale taky samotný obsah vypadá zajímavě. A řekněme si na rovinu, CooBoo poslední dobou vydává samé knihy, které bych si rád pořídil, ale díky svému předsevzetí a nedostatku peněz si vše pořídit prostě nemohu... Ovšem, stačí pevná víra a vše se podaří. Někdy, ehm... 
Jak to vidím s touto sérií? Koupím si první díl.



4. 
Shame on me! Ano, ano... Jedná se vážně o sérii Pán prstenů, kterou jsem doteď nedokázal dočíst do konce. Není to tím, že by mě odrazovalo to, jak je kniha poměrně těžce napsána, ale nějak jsem se prostě nedokázal dostat k třetímu dílu. U mě je ten problém, že já ty knihy doma nemám, takže je opravdu těžké se v knihkupectví rozhodnout, co si koupit jako první zvlášť, když se všude podíváte a vidíte ty skvělé tituly... Ovšem, tahle série je opravdu pěkná a já jakožto člověk, který zbožňuje fantasy, tohle pokládá za stavební kámen celého žánru, si prostě poslední díl přečíst a sehnat musím! A taky mě už trochu láká myšlenka, že bych mohl tuto sérii konečně uzavřít. I když to pro mě nebude takové překvapení, neboť každý určitě viděl film, že...? 
Jak to vidím s touto sérií? Nějakým způsobem seženu poslední díl. 

5.
Tak tady je to poměrně lehké. Trilogii o černém mágovi mám doma v kompletu, ale ještě jsem nezískal čas k tomu, abych přečetl zbylé díly a tím uzavřel další sérii. Trudi Canavan dokázala opravdu vytvořit skvělé prostředí, do kterého příběh zasadila, takže si myslím že nehrozí, abych se při čtení nudil. Fantasy mám rád a nikdy mě neomrzí - teda, zatím ne. Jsem stejně tak rád, že se mi podařilo sehnat celou sérii v tomto černém vydání, které se mi líbí více, než to nové, barevné. Docela jsem si oddechl, když jsem si koupil třetí díl a ono hned naskočilo na jediném internetovém knihkupectví: vyprodáno. Po dlouhé době jsem měl štěstí! 
Jak to vidím s touto sérií? Přečtu si poslední dva díly.



6.
Trochu dětinská knížka, ale přesto jsem rozhodnut celou sérii dočíst. První dva díly  ze série o Okse - Vyvolená & Les zbloudilých - mám doma a i když to není nic světoborného, tak nějak doufám, že zvládnu sérii přelouskat ještě v době, kdy mě jakž takž baví. Abych se přiznal, celá série je spíše taková jedna velká pohádka, při které ovšem umírají postavy a autorky se nebojí zamotat příběh - i když to se stává málokdy. Dějová linka je většinou jednoduchá a při čtení vážně přemýšlet nemusíte. S každým dílem se tloušťka knih zmenšuje a cena stále stoupá... Je tohle normální?
Jak to vidím s touto sérii? Přečtu si třetí díl.



7. 
Ano, ano, taky do toho seznamu musím začlenit nějakou tu anglickou knížku, kterou jsem si pořídil díky Ven! Finnikin of the Rock jsem sice ještě nečetl a osobně doufám, že se k této knize dostanu co nejrychleji. Na GR má poměrně kladné hodnocení a anotace taktéž nevypadá nějak špatně. Lumatere Chronicles má celkem tři díly, nemýlím-li se a tudíž je zde větší pravděpodobnost toho, že bych mohl celou sérii co nejdříve dočíst. Sice nejsem až tak zkušený v angličtině, abych mohl knihy číst s tím, že všemu rozumím, ale doufám, že aspoň polovinu z jedné věty chápat budu... Snad...
Jak to vidím s touto sérií? Přečtu si první díl a snad pořídím druhý.



8.
Tak tohle prostě nějak dočíst musím! Sice se ta tloušťka může zdát odstrašující a ty tenké stránky ještě více, ale Markus Heitz prostě napsal skvělý příběh a i když byl první díl trochu slabší, věřím že další díly budou opravdu krutopřísněhusté! Trpaslíci jsou opravdu něco nového a jak to bývá zvykem u jiných knížek, zde je hlavní postavou právě trpaslík a autor aspoň poukazuje na to, jak trpaslíci žijí a podobně... Autor se rozhodně s ničím nepáře a jeho realistické popisy všeho možného jsou někdy až... strašidelné. Některým se tato série líbit nemusí, ale já si ji prostě zamiloval a rozhodně se chystám v tomhle pokračovat! Protože nějak tuším, že nás autor ještě překvapí. Ať už mile, nebo nemile, určitě překvapí!!
Jak to vidím s touto sérií? Pořídím si další díl.


9.
 Sérii Abhrosenku jsem si koupil na bazaru za skvělou cenu 300,- od nějaké paní, které se série moc nelíbila. Musím se přiznat, že mě to tak trochu odradilo, ale nakonec jsem si jenom sérii pořídil. Přeci jen, 300,- je vážně skvělá cena za všechny tři díly. A jak to bývá zvykem, i tyto knihy se dostaly na nekonečně dlouhou čekačku. Ovšem z ověřených zdrojů jsem se dozvěděl, že tahle série je vážně skvělá a proto jsem se rozhodl první knihu posunout o poměrně dost velký kus dopředu a doufám (já stále jenom doufám, že?), že se k ní dostanu co nejrychleji, protože mě neustále jenom přesvědčujete o tom, jak jsou jednotlivé knihy skvělé a já na ně prostě nemám čas...
Jak to vidím s touto sérií? Přečtu si všechny tři díly.


10.
Na Démonskou sérii se strašně moc těším! Hodně lidí mi ji doporučovalo a já ji měl vyhlídnout už dávno, ale ta nekřesťanská cena mě prostě vždy nějak překvapí a já prostě čtyři stovky na jednu knihu nemám... Ovšem teď, když jsem dostal poukázku v hodnotě tří stovek, jsem si knih mohl dovolit za skvělou cenu! A ta tloušťka... Ach jo, musím se k tomu okamžitě dostat! Takové knížky se prostě nesmí nechat čekat. Co se týče příběhu, anotace vypadá opravdu slibně, stejně jako určitě kniha samotná! Tohle bude prostě skvělá fantasy. Vím to. Vím!
Jak to vidím s touto sérií? Přečtu si první díl.

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Tetovanej je skvělej (teď jsem koupila v antiku za 180 O:) ), ale už jsem četla první díl před rokem, protože jsem myslela, že je to trilogie a ona penta, takže zas nespěchám, tyhle dlouhý série, u kterých člověk neví, za jak dlouho vyjde další... to ne, u toho jsem si dost potrpěla při Eragonovi, kterej se tak protáhl, že jsem z něj vyrostla

    Pán prstenů by se měl číst najednou, řekla bych O:) je to takovej ucelenej zážitek, ale je fakt, že te%d se ho znovu číst nechystám (stačilo kdysi celý třikrát i s doplňujícíma knihama)

    Sabriel jsem kdysi koupila kamarádce k narozeninám, taky z atiku za ncelý dvě stovky a bylo mi blbý si to od ní hned pujčit, ale jedníou se na to taky chystám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ještě lepší! No mě v Librexu prodavačka přesvědčovala že je to trilogie... Asi ještě neví, že bude prodávat další díly. Ale já ji nechal, ať se překvapí sama. :D Jo, ty dlouhé série znám, ale když jsou dobře napsané, tak mi to ani nevadí :)

      Měl bych, ale ta cena... Ty ceny vždy odradí. Bohužel... Ale vím, že druhý díl mě moc nezaujal, takže jsem si dal krátkou přestávku. Teď to musím napravit!

      Taky dobré :D Já doufám, že se ti to bude líbit, no... :) ;)

      Vymazat
  2. Výborný výběr. Pán prstenů je klasika a překvapením jsou pro mě Trpaslíci, protože jsem tuto sérii zatím moc u nikoho neviděla. Určitě zklamaný nebudeš :-)
    A všechny Bohy Olympu jsem sehnala na databazeknih.cz za 150Kč + poštovné. Zkuse se podívat, třeba něco objevíš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Jojo, Pán prstenů je prostě klasika, ale musím se spíše dokopat k tomu, že si koupím třetí díl, no. Vážně? Mě se Trpaslíci líbili... :) Tak to doufám! :)
      No, já to ani zas tak moc nehrotím, protože to pořád jistí Fragment a recenzní výtisky... A celkově tak nějak chci napsat recenze na všechny Bohy, tak uvidíme.. :)

      Vymazat
  3. Popisuješ ten PoloSvět tak hezky, že pokaždé, když okolo něj jdu v knihovně, mám nutkání si to půjčit. Ale zatím se ovládám. Až doma budu mít z knihovny jen dvě knihy, půjčím si další. Tohle jsem si slíbila. Jelikož jsem si ale předtím naklikala tucty rezervací, vůbec se mi to nedaří. :D

    Bohové Olympu... nedočetla jsem ani Percyho, takže pochybuju, že se k té sérii někdy dostanu. Ale snažím se ji vnutit sestřičce, když si to přečte ona a bude nadšená a každých dvacet stránek mi bude předčítat nějaké úryvky, možná mě zlomí. :D

    Mně se popravdě obálka Legendy nelíbí. Tečka. :D Zajímavý příběh, chápu, proč je z něj tolik lidí rak nadšených, ale... já tomu dala 3*. Příběh měl strašně velký potenciál, ale já dystopie od CooBoo... nevím, vždycky mě tak nějak zklamou. S Legendou jsem byla spokojená proto, že jsem od ní moc nečekala. Asi si druhý díl přečtu, ale moje srdcová to tedy není. :D

    To já v knihkupectví jako první pokaždé vidím Zaklínače od Sapkowského a Pána prstenů. Jsem odhodlaná si pořídit domů tu ilustrovanou verzi, ale ona je tak drahá! A jako ty, nedostatek peněz. Takže čekám na zázrak. Nebo Vánoce, protože tuším, že ty budou dřív. :D

    Tobě se více líbí černá verze Trilogie o černém mágovi? Vážně? :D
    Jestli se ti tak líbil první díl, tak to se z třetího posadíš na zadek. Já mám Canavn strašně ráda, ale Společenství čarodějů popravdě považuju za docela průměr - viděla jsem to tak před dvěma lety, kdy jsem to četla poprvé, a vidím to tak i dneska. Zrovna dělám re-read Společenství, zkouším to se Soneou v bílém. :D

    Když mluvíme o Okse - vím, nemá to žádnou souvislost, ale nečetl jsi někdy náhodou Bartimaeovu trilogii od Jonathana Strouda?

    Trpaslíci. :D

    Ty parchante, pořídit celé Staré království za tři stovky? Jak, jak jsi to udělal? :D Zabíjela bych za takovou možnost. :D
    (Divím se, že mě to pořád ještě dokáže tak sebrat. :D)

    O Tetovaném jsem už psala, myslím, že se ti bude líbit hodně. .))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak proč stále odoláváš!? :D Prostě si ho půjč a je to! Jo, ty tucty recenzí znám... Někdy je to opravdový zabiják. :X

      Cože! Tys nedočetla Percyho!? Tak to musíš napravit. Povinně! :D Tak já držím tvé sestřičce palce, ať tě zlomí. Musí! Bohové Olympu jsou někdy i lepší než samotný Percy Jackson. ;)

      No tak já nevím... Já nemám první a ani jsem zatím nečetl :D No jo, stává se. Holt dystopie je dystopie. Stále tam jde prakticky o to samé a nikdy nic nového. Jediné, co se mění je zpracování a postavy. :D No aspoň že tak. Já jsem osobně zvědavý, jak se to bude líbit mě.

      No jo. Někdy by mi měl konečně poslat ty slibované miliony, nebo mi ji prostě koupit. Stejně jako ty čekám na zázrak. A na Vánoce... :D

      Jo. Líbí. A nestydím se za to! :D ;)
      Vážně? Skvěléééé! Canavan je opravdu skvělá spisovatelka a na poslední dva díly se musím vrhnout co nejrychleji! Sice si už jenom matně pamatuji, co se v prvním díle odehrálo, ale nějak tuším, že to nebylo nijak důležité vzhledem k tomu, co mě bude čekat v dalších dvou dílech. :3

      Ehm... Ne. To jméno mi nic neříká. Ale musím se na to na GR kouknout.

      Ano?:D

      Jak? To se neříká! :D Dobře, normálně jsem najel na bazar a nějaká paní to tam prodával. Nic víc v tom není. :D Možná... trocha toho irského štěstí. :3

      Jojo, psala. Doufám, že jo! :)

      Vymazat

Statistika

TOPlist