Prázdninový knižní tag

července 16, 2013

Tento tag vytvořila Simona. Více se můžete dozvědět zde.

1. Čteš o prázdninách více, nebo méně, než přes rok?
No, já se to snažím většinou vyrovnávat. Přes školní rok to ale většinou nejde, takže se musím přiznat, že o prázdninách čtu více a hlavně rychleji. Mohu si ke knize sednout na celý den a nemusím řešit, co máme mít zítra do školy a podobně. 

2. Když si vybavíš prázdniny, jakou knihu si s nimi spojíš?
Rozhodně nějaký z dílů Percyho Jacksona! Především proto, že se většina příběhu odehrávala v létě a byla to taková příjemná atmosféra... Kdybych tuhle sérii nečetl, nebo na ni měl čas, určitě bych si ji dal ještě jednou jedině o prázdninách! 

3. Kolik si schopný si vzít knih na dovolenou?
Na dovolenou... Ono by muselo záležet na tom, kde bych měl jet. Ale když to vezmu kolem a kolem, tak přibližně jednu, maximálně dvě. 

4. Čteš o prázdninách nějakou povinnou četbu?
Já jsem teprve vyšel základku, takže ani nevím, co máme na povinnou četbu na střední. Ale kdybych ten seznam měl, vzal bych si na přečtení ty nejlepší kousky a zbytek nechal na zbytek roku.

5. Preferuješ klasické knihy (papírové), nebo e-knihy (elektronické knihy)?
Samozřejmě že klasické. Není nad to si tu knihu vzít do ruky, prozkoumat každý detail a potom se na ni dívat a zkoušet, jak bude vypadat v knihovničce vedle ostatních. Ještě před pár týdny jsem e-booky nemusel vůbec, ale dnešní doba je taková, že klasické knihy zabírají moc místa a stejně tak žerou peníze. E-knihy jsou skladnější a levnější, ale přesto si je nepořizuji. Není nad vůni toho papíru...! 

6. Jakou knihu by jsi rád viděl zfilmovanou?
Rozhodně Alchymistu od Michaela Scotta! A kdyby se zfilmovala celá série, nic bych proti neměl. :)

7. Kdyby jsi měl možnost prožít den s nějakou knižní postavou, jaká by to byla?
To je opravdu těžká otázka... Ona každá postava je svým způsobem skvělá, ale kdybych se měl rozhodnout, byl by to asi Richard z Meče pravdy. Všechny příběhy jsou skvělé, plné akce, krve a napětí a jeden den s někým takovým, jako je on, by byl doživotní zkušeností. Doslova. :D

8. Které místo z knih bys rád navštívil?
No rozhodně by to byl Tábor polokrevných! Když se s takovýmto místem setkáváte v pěti knížkách, tak vám to nějak přiroste k srdci. Podle autora a knížek se to jeví jako opravdu zajímavé a dokonalé místo, kde bych mohl strávit nějaký ten rok, klidně i prázdniny by stačily! Jenomže... Škoda, že je to jenom kniha! 

You Might Also Like

0 komentářů

Statistika

TOPlist