Knižní zúčtování za červen 2013

července 02, 2013

Červenec začal! Hell yeah! Prázdniny! A víte, co se k tomu váže...? Ano, dva měsíce volného času, který vyplníme čtením. Teda, doufám...  No, ale zpět k tématu! Všichni jsme úspěšně ukončili školní rok, což si taky zasluhuje nějaký ten dárek za vysvědčení, ne? Jakmile ale uvidíte knihy, které se mi podařilo za měsíc nastřádat, nelekejte se. Nevím, jak se mi to podařilo, ale podle všeho tenhle "stav" přisuzuji faktu, že se pokouším přečíst knihy, které na mě čekají doma, protože to prostě potřebuji nějak roztřídit!
Věříte, že jsem se na červenec i těšil? Nemyslím prázdniny ale především všechny ty akce, které čekají... Sraz v Ostravě, kde si určitě něco pořídím, stejně jako Zlínský sraz, na který se. Prostě. Těším! Osobně doufám, že využiji všechny slevy a poukázky a pořídím si nějaké skvělé knihy...!!

Knihy, které jsem si koupil:
Mám to vůbec říkat...? Bohužel, žádné.


Knihy, které jsem dostal darem: 

Rudý drak by James A. Owen

Popravdě se divím... Divím se! Tuhle knihu jsem dostal od kamarádky... Od kamarádky, která knihy vůbec nečte a za celou dobu, co jsem s ní na základku chodil, jsme se zrovna neosvědčili jako ti "nej kámoši". Proto mě její dárek ještě více udivil. Nevěděl jsem, co na místě říci, protože to prostě byl šok. A to věnování uvnitř... Raději jsem ho nefotil, protože byste se dozvěděli o mé... ehm... druhé a temné stránce. :D Ale opravdu se musím přiznat, že mě ona nejmenovaná kamarádka překvapila. Mile! :)

Knihy, které jsem dostal na recenzi:


Skrytá by Marianne Curley
Ve Stínu Soumraku by Artur Mors

Tohle jsou jedny z posledních recenzní výtisků, které si asi pořídím... Jak jsem již zmiňoval, chystám se číst své knihy a i když je na recenzi tolik skvělých knih, nestíhám a nevěřím, že bych zvládl všechny knihy přečíst během prázdnin. Musím bohužel odstavit RC, což mě strašně mrtí, ale jiná cesta není... Mimo to se mi ale k recenzi dostala Skrytá od moji oblíbené autorky. Nemusím podotýkat, že děkuji Fantasyii za poskytnutí RC, že? Fantasya je totiž jediný zdroj, ze kterého se dají sehnat jakékoli knihy a já jim za to moc moc moc děkuji!! 

K mému údivu se mi podařilo sehnat k recenzi i jeden e-book od začínajícího autora. Sám mě kontaktoval, což mě divilo ještě více. Přeci jen, mé recenze nejsou ty nejlepší a mohl bych napočítat na obou rukách lidi, kteří píšou lepší recenze. Přesto jsem si ale řekl, proč to nezkusit a knihu jsem si na recenzi vzal. Zatím jsem přečetl jenom první stránky a musím říci... Že to působí poměrně zajímavě. Ale k nějakému jednotnému názoru na Stín Soumraku se dostanu teprve tehdy, když knihu začnu číst naplno. 

Pohled na všechny knihy: 


Co příběh? 

Budu se stydět, ale nijak jsem se nepohnul. Nemusíte se bát, od Firiana jsem neupustil. Stále se na něm snažím pracovat, ale teď jsem prostě neměl moc náladu. Někdy mám takové období, že se mi nic nechce dělat, ale přesto potřebuji splnit hodně věcí. Taky to tak někdy máte? Ten pocit je prostě strašný, ale slibuji, že tento měsíc se k tomuto příběhu dostanu. Určitě! Dokonce jsem už i začal uvažovat, že bych knihu nakonec nechal jako e-book, protože... přeci jen, přiznejme si, že tohle moc světoborné dílo není a knihu vydávat na své výdaje nehodlám. Takže snad aspoň tak, no :)


Tak zato tady to postupuje jinak! Ti, co mají Facebook ví, že jsem začal psát tento Bezejmenný román. Po dlouhém uvažování jsem se pustil do první kapitoly, která dopadla poněkud... rozporuplně. Jaksi jsem se nechal unést tou atmosférou nového příběhu a trochu jsem to přehnal se slovy - docela často se opakovalo "jsem", "když" a podobné... Však to znáte. Ovšem podařilo se mi tu kapitolu poupravit a teď čekám ještě na jeden názor od Syki a doufám, že potom budu moci nechat tuto první kapitolu na internetu kolovat, ať vidíte, že jenom hloupě nebrblám, že něco píšu a vy pořád nic nečtete... :)

A co blog? 
Tak na ten se chystám o prázdninách pořádne vrhnout! Můžete se těšit na recenze, nějaké ty projekty, kterými se o prázdninách blogy pouze hemží. Dále možná nějaké reporty z akcí. Určitě tady najdete minimálně jeden z Ostravského srazu, který se koná zítra a stejně tak i článek ohledně toho ve Zlíně, který bude opravdu zajímavý a já se na něj těším nejen kvůli slevám, ale taktéž kvůli skvělým lidem, které tam potkám! :3 A dále se blíží blogové narozeniny... Za dva měsíce a nějaký ten den to bude rok, co navštěvujete můj blog... Takže určitě blog sledujte! 

Taková kratší vykecávka, no... Ale přeji vám všem ještě teď, dodatečně, krásné prázdniny a hodně štěstí a mnoho, mnoho přečtených knížek!!!  

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Skrytá a RUdý drak vypadají krásně. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pkěné kousky :) Skrytá má nádhernou obálku =)

    OdpovědětVymazat
  3. K Rudému drakovi jsem se nikdy nedostala. Indigový (byl to indigový?) drak byl zajímavý, ale nezaujal mě dost proto, abych šla do pokračování. :D

    gratuluju k autorovi, který si tě vyhlédl. ;))

    O Firianovi... no jo, to se někdy stane. Hlavně to někdy dopiš. .))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne? :D Jo, byl Indigový, ale toho zase nemám já.. :D

      Děkuji. Ale zas tak skvělé to nebylo, teda... :D

      Bohužel, no... Ale já to už dopsané mám. :) Jenom teď dělám korektury a ty jsou horší než samotné psaní. :/

      Vymazat

Statistika

TOPlist