Knižní zúčtování za červenec 2014

srpna 03, 2014

Prázdniny jsou v plném proudu a není nic lepšího, než dva měsíce volného času trávit venku s nějakým úžasným příběhem, nemyslíte? Kromě toho, že se snažím nabírat sílu na dalších deset měsíců "tvrdé" práce ve škole, se stejně tak pokouším trochu pohnout s Bezejmenným román a nepřetečtenými knihami, které se mi za tu celou dobu nějak nastřádaly. Abych se ale přiznal, poměrně mě vyděsila skutečnost, když jsem se podíval do kalendáře a místo července se tam objevil srpen. To mi vážně chcete říci, že měsíc prázdnin je pryč? To jako vážně? Nestihl jsem toho ani tolik, kolik jsem zamýšlel a už zbývají jenom čtyři týdny... No, však po přečtení článku níže asi sami posoudíte, že jsem si toho za měsíc ani tak moc nepořídil, stejně jako nestihl...

Knihy, které jsem dostal k recenzi:

Eldest by Christopher Paolini (recenze)


Protože tento měsíc tak nějak rychle utekl a já ani nepostřehl, že právě Eldest je mou jedinou knihou, kterou jsem si za minulý měsíc pořídil. Přes školní rok totiž čtu pouze o víkendech a dobře vím, že takto tlustou knihu bych za jeden víkend určitě nestihl a proto jsem si o ni požádal hned na začátku měsíce. Musím ale tedy říci, že ta dvouroční přestávka, kterou jsem mezi knihami měl, nebyl zrovna chytrý tah. Ze začátku mi dělalo problém se do celého příběhu vžít, ale nakonec jsem se přeci jen (naštěstí) začetl a potvrdil si, že v téhle sérii chci pokračovat. Tenhle svět plný draků a jejich Jezdců je opravdu zajímavý! Jsem opravdu zvědavý, co na mě bude čekat v další knize! Kdy se k ni ale dostanu, to je opět jenom ve hvězdách... :/

Co má kniha: 

Bezejmenný román na GoodReads 

Určitě opět očekáváte dlouhý odstavec o tom, jak probíhají korektury, nebo se neustále snažím přepisovat kapitoly z Timova pohledu. Sám tomu nemůžu věřit, ale ony, na první pohled zdlouhavé a nudné, přepisy jsem v polovině měsíce úspěšně ukončil a opět jsem se ponořil do psaní nových kapitol. V okamžiky, kdy jsem byl plný nadšení, že tenhle krok mám za sebou, jsem kapitoly poslal betačtenářce a bylo zřejmé, že bych to nebyl já, kdyby se opět nenašla nějaká chyba - ovšem, tentokrát ve Wrienových kapitolách.  Hned v první z jeho pohledu. Nemůžu říci, že by mi to vadilo, protože osobně zastávám názoru, že díky tomu všemu, co v příběhu drhlo a já to opravil, se příběh zase posunul o kousek dále, ale víte jak... opravovat něco v naprostých základech je poměrně obtížné. Ale i přesto jsem to zvládl a ještě poslední týden v červenci jsem oslavil překročení hranice sté stránky Bezejmenného románu. Mé plány na tento měsíc jsou takové, že kdyby při mě stálo štěstí, chtěl bych dokončit první knihu a tím tak mít pohromadě první čtvrtinu celého svazku. V momentální chvíli mám přesně 106 stránek, 68 434 slov a 332 223 znaků. A dá se říci, že se ve mě opět probudila chuť psát. Tak doufejme že to bude pokračovat stejně jako teď! :)

Kolik knih jsem za červenec přečetl? 
Díky prázdninám mám hned více prostoru na to, abych přečetl více knih. Řekl jsem si, že právě kvůli tomu bych se měl zaměřit na knihy, které jsou trochu obsáhlejší a 300 stránkové knihy si nechal přes šk. rok, případně na volné chvíle mezi obsáhlými příběhy. Jsem na sebe poměrně hrdý, že za červenec jsem přečetl hned osm knížek - což je na mé poměry docela dobré, no ne? Mou první prázdninovou knihou byla světoznámá Zlodějka knih (526 stran), kterou jsem si nepopsatelně užil a společně s Liz a Smrtí jsem si příběh prožíval, jako ještě nikdy jindy! Jako další hned následoval recenzní výtisk, který jsem dostal od Zoner Pressu: Čarodějova zrada (368 stran) od mé oblíbené australské spisovatelky Trudi Canavan. Abych se přiznal, po Imardinu se mi už docela i stýskalo...! O prázdninách mám ještě v plánu si pořídit poslední díl Trilogie Zrádkyň, aby byla celá série kompletní! :) Další přečtenou knihou byl již zmíněný Eldest (656 stran) a po něm následovala moje druhá anglická knížka The False Prince (352 stran), která sice nebyla tak dokonalá, jak jsem očekával, ale i tak se mi příběh opravdu líbil. Když už jsem byl u těch anglických knížek, podařilo se mi si taktéž přečíst e-book Clean Sweep (200 stránek) od Ilony Andrews, kterou určitě bude znát díky sérii Kate Daniels. Na doporučení Moiry jsem taktéž v červenci konečně sáhl po naprosto dokonalé knize jménem Černý arcimág (512 stran). Nevěřil jsem, že po začtení na mě bude čekat až tak dokonalý příběh a jakmile jsem knihu zavřel a označil ji za přečtenou, uvědomil jsem si, že se nemůžu dočkat okamžiku, až Fantom Print vydá druhý díl. :3 Po takto obsáhlých a složitých fantasy příbězích jsem následně přeci jen sáhl po oddechovce jménem Hvězdný poutník (232 stran) a celý měsíc uzavřel další úžasnou knihou od Lauren Oliver: Chvíle před koncem (378 stran). Ano, jsem na sebe hrdý, že jsem přečetl aspoň střípek z toho, co jsem chtěl! :)

TBR Jar

Za tento měsíc jsem ve své TBR Jar losoval hned dvakrát. Z důvodu, že se mi za celou dobu doma sešlo okolo padesáti nepřečtených knížek, říkal jsem si, že se to pokusím nějak snížit a TBR Jar mi přišlo jako nejlepší řešení. Určitě všichni znáte ten pocit, kdy se nemůžete rozhodnout... Je to strašné, že ano? Tohle losování je totiž jediné, čemu ještě věřím. :D Takže to nakonec skončilo tak, že se mi podařilo vytáhnout si Chvíli před koncem, která byla naprosto dokonalá a Poslání prvního, které bylo naprostým opakem. Ironie osudu, nebo moje chyba? Hm? 

A co blog? 
O prázdninách se pokouším být více aktivní, ale víte jak to chodí... něco tam, něco tady, ale přesto se vždy snažím najít nějakou chvíli a něco napsat. Jak jste jistě zaregistrovali, na blogu probíhala soutěž o Proroctví, kterou vyhrála Katy Chan, za což ji ještě jednou gratuluji! Co se týče dalších článků, tak to vypadá asi následovně. Momentálně mám připraveny dvě recenze a stejně tak mám v plánu přispět do projektu Mé knižní série, případně i do Nakladatelského maratónu, což je projekt od kterého jsem jaksi upustil. Sliboval jsem vám rozhovor, ale ten podle všeho - k mému neštěstí - konat asi nebude. Je to už několik měsíců, kdy jsem odeslal otázky a onen autor se ještě pořád neozval. Už jsem se tak nějak mírně připomněl a jak to tak vypadá, tak se asi stala chyba na jedné ze stran. Takže toto padá a místo toho se pokusím vyzpovídat další dva autory, které už mám v merku a jediné, co budu muset udělat, je oslovit je. Stejně tak jsem dostal dokonalou nabídku se zapojit do jednoho projektu pro začínající bloggery, o kterém se vám pokusím co nejrychleji dát vědět - tedy až v okamžiku, kdy vyjde úvodní článek. Osobně ale doufám, že druhý měsíc prázdnin bude více plodnější na články, protože pokud vše nestihnu v srpnu, budu si muset počkat dalších deset měsíců... :/

Jak jste na tom s prázdninami Vy? Kolik knížek jste si pořídili? Pochlubte se! 

You Might Also Like

20 komentářů

  1. Tak na tom jsme, co se týče nových knih, dost podobně :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem rád, že nejsem sám :D Ale v nejbližší době by mi měly přijít knihy za vysvědčení, takže...! :)

      Vymazat
    2. To brzo v srpnu :D Jaképak? :)

      Vymazat
    3. No jo... Já je měl objednané už v polovině měsíce, ale ještě pořád to nějak nedošlo, no -_- Jaképak? To uvidíš! :) :D

      Vymazat
  2. Tak u mne se zabydlelo spoustu knih. Ale přečteno máme zhruba stejně :-) A Zlodějka knih se mi líbila též.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je skvělé! A jaké knihy, například? :)
      To jsem rád! Ze začátku jsem se bál, že se mi Zlodějka nebude moc líbit - sám ani nevím proč -, ale jakmile jsem si uvědomil, že je to opravdu skvělá kniha, mé obavy opadly! :)

      Vymazat
    2. Vyhrála jsem Ženu v černém a Chraň nás od Zlého, jinak mám všechny z bazaru nebo z levných knih, takže prostě co se namanulo :-) Asi největší radost mám z Dcery sněhu.

      Vymazat
    3. Každopádně ti gratuluji k výhře!! :) A bazar je náhodou dokonalé místo, kde se dají najít někdy hodně dobré kousky! ;)

      Vymazat
  3. Hezké zúčtování. Chci tu vidět větší aktivitu, jasné? :D Já pomalu dočítám Trpaslíky a časem si objednám další díly, protože je to super. A víš co musíš Ty? Koupit si první díl Zaklínače. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a... no jo, vím. :D Jenže já jsem lenivý člověk a někdo mě musí neustále bombardovat zprávami o tom, že bych měl něco dělat. :D :) Jsem rád, že se ti Trpaslíci líbí! Doma mám už druhou knihu, tak jsem zvědavý, kdy se k ní dostanu!
      Ano, ano... Zaklínač. Pokusím se co nejrychleji! 8)

      Vymazat
  4. 8 knih a k tomu jeste psat tu svou, to je hodne slusny vykon :)) a uvodni clanek by mohl byt uz na konci tphpto tydne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Ale pořád to není to, co bych chtěl... :/ Skvělé! Dneska k večeru dopíšu odpovědi a hned ti je následně zašlu! :) ;)

      Vymazat
  5. Chvíle před koncem sa už tak dlho chystám čítať a stále sa tomu nejako vyhýbam 8D bohužiaľ prvých 7 kapitol Deliria ma neohúrilo, takže beriem autorku s rezervou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chvíle před koncem by se ti mohla líbit. :) Delirium jsem nikdy nečetl, ale od Lauren Oliver jsem četl dvě knihy a zatím se mi obě líbily...! :D :) Objeví se tady i recenze, tak kdo ví... možná změníš názor? ;) :))

      Vymazat
  6. Já, jelikož nemusím nic dělat, tak logicky nic nedělám. Když je škola, tlačí mě čas, nemám moc času na učení, a tak si, logicky, čtu... Jo, logika mi jaksi vynechává. Ale! Mám koupeno pár knížek, recenzáky hotové, rozkoukáno padesát nových seriálů, nudit se asi nebudu :D ^^
    moc hezké kousky. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak já když nemusím, tak mi dělá velký problém se přemoct k tomu, abych něco udělal... :D Když je ale škola, tak na čtení moc času nemám, protože nemám ani sílu knihu otevřít.Jsem doma v šes a v takovou chvíli nejsem schopen takřka ničeho! :D :/ Dobře ty!! :) A o těch seriálech mi ani nevykládej...! Já teď bojuji se Supernatural a bláhově si myslím, že to stihnu dokoukat do konce prázdnin :D :)

      Spíše kousek, ale i tak děkuji! :)

      Vymazat
  7. Eldest už mi zdobí poličku několik let a stále nedočtený :( Nějak mě to nevtáhlo do děje, asi se o to ještě jednou pokusím, i když po té dlouhé pauze - kdo ví, jak to dopadne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak já osobně nevím, jak dopadne tvé shledání s Eldestem po několika letech... ale kdo ví, možná to skončí lépe než si dokážeme představit! :D :)

      Vymazat
  8. Nejvíce mě zaujal ten Bezejmený román. To vypadá skvěle!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Pokud vše vyjde tak, jak má, tak v dalším měsíčním zúčtování poskytnu ochutnávku v podobě prvních tří kapitol. :);)

      Vymazat

Statistika

TOPlist