Top 10 Most Owned Authors | Deset autorů, kteří vládnou v mé knihovně

srpna 14, 2014

Věřím, že určitě nejsem jediný, kdo touží vidět na blogu něco jiného, než recenze a měsíční zúčtování. Kvůli tomu, že mi to vadí stejně jako vám, jsem se rozhodl sepsat první TOP 10 článek na blogu - tentokrát o autorech, kteří vládnou mé knihovně. Nebylo by tomu výjimkou, kdybych ani tento článek nejdříve neobjevil u TerryDV na blogu. Když jsem si ho tak pročítal, tak jsem si uvědomil, že tento článek se mi líbí a nebylo by na škodu, kdybych něco takového taktéž sepsal. Doma mám sice poměrně dost knih, ale málokdy se v knihovničce najdou kousky, které by patřily ke stejnému autorovi - o čemž jsem se  při psaní tohoto článku sám přesvědčil. Aneb tak to nějak dopadá, když si rozečtu několik sérií a potom nejsem schopen si další díly dokoupit. Budu s tím muset něco udělat. Jednou.  

Trudi Canavan - 9 knih
Popravdě, ani mě neudivuje, že právě tato australská autorka zaujímá první místo. Trilogie o černém mágovi byla naprosto dokonalým čtením a i když kvalita s následující Trilogii Zrádkyň trochu klesla, pořád tyto příběhy patří mezi mé nejoblíbenější. Doma mám mimo jiné taktéž Věk pěti, na který se nepopsatelně těším. Uvidíme, jestli i v této další sérii autorka potvrdí, že Trilogie Zrádkyň se prostě jenom trochu nepovedla.


Jeane Kathleen Rowling - 8 knih
U této autorky není potřeba nic zmiňovat. Harry Potter je naprostou samozřejmostí a stejně tak Prázdné místo - které se sice nemusí všem líbit, díky tomu, že se jedná o příběh z trochu jiného soudku. Já od knihy moc neočekával a proto mě možná tak překvapila. Bylo to něco jiného a mnohým se na první pohled může zdát, že se v knize celou dobu nic neděje, ale jakmile se začtete a objevíte, co vše je schováno mezi řádky, uvědomíte si, že se toho v knize stalo více, než si dokážeme představit. 

John Flanagan - 8 knih 
Hraničářův učeň je sice série pro trochu mladší čtenáře, ale pokud si chcete přečíst příběh plný dobrodružství a přitom si odpočinout od všech krvavých a složitých fantasy knih, určitě sáhněte po jednom z těchto příběhů. Je sice pravda, že série je trochu obsáhlejší - co se vydaných knížek týče -, ale osobně doufám, že se někdy dopracuji k tomu, abych všechny knihy přečetl. O pořízení další série ale zatím nepřemýšlím. Přeci jen, tento autor knihy vydává jak na běžícím páse a člověk je nestíhá ani číst, natož ještě kupovat... 

Terry Goodkind - 7 knih
Tento autor fantasy série Meč pravdy je opět jedním z oblíbených autorů! Každá z jeho knih vyniká svou nápaditostí a já mohu autora pouze obdivovat, že si dokáže promyslet jakýkoli detail a v závěru knížky jej spojit a vytvořit tak další a další dobrodružství, které je námětem dalších knih. Celá série má jedenáct dílů a přesto není příběh zdlouhavý, nebo nudný a zatím se nestalo, že by se opakovalo něco, co lze nalézt v předešlých knihách. Nemůžu se dočkat, jakmile si pořídím zbylé díly a budu moci prohlásit aspoň jednu Goodkindovu sérii za uzavřenou. 

Rick Riordan - 7 knih
Myslím, že v dnešní době existuje pouze hrstka, kteří by o Percym Jacksonovi aspoň slůvkem neslyšeli. Sám jsem se ke knihám tohoto autora dostal hned na začátku své knižní posedlosti a koupit si další díly série byla naprostá povinnost. Každá z knih byla nápaditá, promyšlená a mohu říci, že Bohové Olympu se mi místy líbí více, než Percy Jackson. Přesto si nejsem vždy svým tvrzením jistý, protože obě zmíněné série jsou mými oblíbenými a já si na ně nedám dopustit! :)

Michael Scott - 7 knih
Tento autor se stál mým oblíbeným už v okamžiku, kdy jsem si přečetl jeho první knihu. Začalo to Alchymistou a moje láska k jeho knihám potom pouze a jen s dalším přečteným dílem vzrůstala. Propojení historie a dnešního světa byla něco naprosto jiného, než tomu je u Riordana, ale přesto si Michael Scott s těmito prvky poradil a vytvořil zcela strhující příběh plný nebezpečí a magie. K Třinácti relikviím jsem se zatím ještě nedostal, ale osobně doufám, že se mi budou líbit stejně jako Tajemství nesmrtelného Nicolase Flamela.

Joseph Delaney - 6 knih
Zpočátku jsem na tuto sérii úplně zapomněl - což vůbec nevím, jak se mohlo stát. Série o Lovci duchů se sice na první pohled tváří jako nějaký příběh pro děti, ale už od první knihy jsem si uvědomil, že jsem se velice mýlil. Tento autor vytvořil opravdu dokonalý svět plný příšer, čarodějnic a stvoření z temnoty, které naleznete pouze v nočních můrách. de se totiž probouzí staří bohové, duchové, kteří vás zabijí v mrknutí oka a čarodějnice snažící se přivést samotného Ďábla na svět. Knihy této série se řadí mezi nezapomenutelné příběhy, které je nejlepší číst pozdě večer, kdy jsou stíny nejtemnější. 
Angie Sage - 4 knih
Ani nevím, kde se mi podařilo si pořídit rovnou čtyři knihy. Každý z příběhů má takovou tu pohádkovou atmosféru, kde dobro vítězí nad zlem a hlavní padouch vždy musí padnout, takže nemůžete očekávat nějaký strhující příběh. Knihy podobné těmto čtu především v období, kdy si chci odpočinout od jiných žánrů a musím říci, že zatím mi to vždy pomohlo. Každý jednotlivý příběh je pohodový, čtivý a díky hláškám hrdinů dokonce i vtipný.  

Cassandra Clare - 4 knihy 
Nástroje smrti jsou velice známou sérií, která si získala srdce nejednoho čtenáře. Sám za sebe ovšem musím říci, že i když byly knihy dobré a vystupovaly z hromady tuctových knih, dodnes na nich nevidím nic až  tak dokonalého, abych kvůli něm musel vyvádět. První dva díly mi přišly dobré, ale ten třetí byl pravděpodobně nejlepší z celé původní trilogie. A jak na tom budu s dalšími díly, to nevím ani já... Sám jsem tedy zvědavý, jak se mi bude čtvrtý díl líbit. 


Bernhard Hennen - 4 knihy
Doma mám sice od tohoto autora čtyři knihy, ale to jenom kvůli skutečnosti, že každý jeden díl je vždy rozdělen na další dva. Jako první, co jsem si od tohoto autora přečetl, bylo Světlo elfů, které se mi velice zalíbilo díky tajemnému světu a neobvyklým postavám. Teprve až několik měsíců po dočtení druhé poloviny tohoto dílu jsem se dozvěděl, že Světlu elfů předchází dvě knihy, což pro mě byl docela šok... Ale víte co? I přesto, že jsme začal číst skoro od poloviny série se nevyskytlo nic, co by mi vadilo, nebo co bych nechápal. :D Od té doby se ale něčemu takovému raději vyhýbám. :D


A jaký autor vládne ve Vaší knihovně? :)

You Might Also Like

30 komentářů

  1. Wow, ani jsem netušila, že vedle sebe ten Meč pravdy vypadá tak skvěle. :-D Jinak většinu z toho co uvádíš neznám. U nás překvapivě vládne nejspíš Steven Erikson. :-) Možná ale tak na pomezí s Williamem Kingem a R. A. Salvatorem. Nikdy mě to nenapadlo spočítat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Meč pravdy vedle sebe vypadá opravdu úžasně! :D :) To je ale poměrně velká škoda! Některé série jsou sice slabší, ale takové Světlo elfů je opravdu luxusní čtení! :) Na Eriksona se taky chystám. Už několikrát jsem pokukoval po Měsíčních zahradách, ale vždy mě odradil fakt, že mi chybělo padesát korun, abych si mohl knihu pořídit :D
      To by chtělo taky nějaký podobný článek...! :D :))

      Vymazat
    2. Možná i jo, až budeme zpátky u knihovny v Ostravě. :-D A neměl jsi zaváhat a koupit od nás celý ten Malaz za zvýhodněnou cenu! :-D

      Vymazat
    3. Tak skvělé! :D Budu se na článek těšit! :D :)
      Já vím, ale... zatím ještě nemám peníze. :(( Vím, že levněji to už nikde neseženu, no :D -.-

      Vymazat
  2. Jeee pěkný článek, jsem moc ráda, že jsi ho napsal. :) Ty knihy jsou parádní, pěkně se na ně kouká :) A máš stejný počet Goodkindů jako já ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho měl sepsaný už dávno, ale čekal jsem, než mi přijde balík, abych mohl vyfotit Goodkindovy knihy pohromadě. :) Děkuji! :) Já vím. Doufám, že celou sérii někdy společně dokončíme! :D :)

      Vymazat
  3. No... ani ne. Někteří by mě stále mohli lehce trumfnout :D Děkuji!! .)
    Rozhodně něco sepiš! Doufám, že jsem tě inspiroval dostatečně na to, aby se na tvém blogu taky něco takového objevilo. A jakmile článek zveřejníš, klidně mi do zpráv na FB hoď odkaz. Rád se kouknu! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ó. :3 Stejně jako u Tebe neni tajemstvím, že pokud jde o projekty, meme nebo tak, že jde o něco převzaného právě od Terry (Aspoň z tohodle jsem pochopila, že od ní často čerpáš), u mě neni tajemstvím, že často čerpám u tebe nebo u Mati. :D A tohle se mi zatraceně líbí, převezmu si to, můžu? Sice až časem, protože první musim dohonit recenze na to, co jsem přečetla na Lipnu, ale potom někdy. :D
    Ale myslím, že od Rowlingové bude 9 knih (když do toho teda počítám i Bajky a tak... :D) a pak veliká mezera... a potom tak ty 4-3 knihy. :D Od Cassandry Clare mám i Město ztracených duší, které jsem ale zatim nečetla. :3 A toho Pottera 1 a Prázdné místo ti sakra závidim. :3 Od Rowlingové toho chci koupit co nejvíc, mám k ní hrozně blízký vztah. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, protože ona je většinou aktivní - na rozdíl ode mně - a píše vždy hodně zajímavé články! :D Klidně si článek převezmi! A ptát se nemusíš, protože není ani můj, takže... .D No já mám v plánu napsat ještě Zombie TAG (nebo něco takového) a potom jeden příspěvek do Mých knižních sérií. A pokud to vyjde, ještě pár rozhovorů! :)
      Já právě Bajky a další kratší knihy nemám, takže se musím spokojit s HP a Prázdným místem, no :D Ta mezera je poměrně velká, ale aspoň si uvědomíš, jak málo knih všichni máme od stejného autora! Město ztracených duší zatím nemám, ale někdy si ho koupím... možná jak vyjde Město pekelného ohně? oO Neboj, Prázdné místo získáš a ani nebudeš vědět jak! :D :) Já mám v plánu si ještě pořídit Volání kukačky, no :33

      Vymazat
    2. Jo, už je to nějaká doba, co jsi o Zombie TAGU psal. A pořád čekám marně, takže jen do toho. :D A rozhovory budou super, držím palce, aby to vyšlo! :)
      No, já jsem hrozný Potterhead, takže mám všechno, co s Potterem je. Ještě mi teda zbývá dokoupit Lexikon a ta jednička, kterou jsem pořád v akci nesehnala a peníze na normální koupi jaksi nemám. -.- No, já si ho třeba přečtu, jak vyjde Město pekelného ohně. :DD Jo, Volání kukačky chci taky, abych to upřesnila, chci celou Rowlingovou. :3 A při nejhorším to hodím na svůj seznam na narozeniny. :D

      Vymazat
    3. No vida! Tohle je ta jedna věc, na kterou jsem zapomněl! Děkuji za připomenutí! Ještě před tím, než příští týden vyjedu do Vídně, to sepíšu a zveřejním! :)
      Děkuji :)) Už jsem jednu autorku oslovil, tak snad...!
      Každopádně budu držet palce, ať se ti podaří si koupit vše! :)
      Popravdě jsem rád, že nebudu jediný, kdo s tím tak "pospíchá" :DD No tak já zase nechci všechny knížky od Rowlingové, ale jsem poměrně zvědavý, jak si autorka poradila s detektivní zápletkou. :) :3 Jop, narozeniny to vždy jistí :D

      Vymazat
  5. Docela obdiv, že jsi nakonec vyhrabal dost autorů, od kterých máš víc knížek. Mně by se to třeba vážně nepovedlo. Bez nutnosti koukat se klidně řeknu, že autor, kterého mám v knihovně nejvíc, je Terry Pratchett, ale pokud jde o zbytek... Pár těch, od kterých toho mám víc, se samozřejmě ještě najde, ale rozhodně jich nebude deset... =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U Terry Pratchetta se ničemu nedivím! Má opravdu hodně knih a při představě, že bych si je měl kupovat... no potěš! :D :) Na začátku jsem si myslel, že to bude problém, ale hned zpaměti jsem jich měl pět a v průběhu jsem si vzpomínal na další. Ještě pět minut před zveřejněním jsem si uvědomil, že mi chybí jedna série, kde mám více knih, takže jsem to musel opravovat, no... :DD

      Vymazat
  6. Nastroje smrti :3 :3 ale kde mas Tolkiena? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop :D:) No Tolkien měl být jako desátý, ale potom jsem si všiml, že jsem zapomněl na Josepha Delaneyho a tím pádem by tam bylo těch autorů jedenáct, což by asi nebylo dobré, když je to TOP 10 článek :D

      Vymazat
  7. Teda já ani nevím, od kterého autora mám nejvíce knih. Hlavně těch knih totiž nemám moc :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se řekne, ale potom se přeci jen nějaký ten autor, který v knihovničce vládne, najde! Věř mi! :) ;)

      Vymazat
  8. Tohle jsem viděla už u zahraničních booktuberů a uvažovala jsem nad tím, že to též sepíšu, jen jsem na to pak docela zapomněla. Takže děkuji za připomenutí, možná se do toho též vrhnu. :)
    Jinak Trudi Canavan závidím, já mám jen pět knih, ale doufám, že časem svou sbírku doplním, jop. :D :)
    Flanagan má těch knížek už vážně dost - pokud se nepletu, tak 12 dílů Hraničáře a 4 díly Bratrstva s tím, že pátý díl vyjde v AJ letos v prosinci. Jsem docela zvědavá, kolik toho ještě vydá. :)
    Já mám nejvíc knihy od Rownlingové - celkem devět knížek. Pak mám u několika autorů po osmi knih, jop. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že se do psaní článku vrhneš co nejdříve! Abych si měl co přečíst! :)) :D
      Musíš! :D Trudi Canavan je opravdu skvělá autorka! :))
      No právě! Já myslel, že Bratrstvo mělo mít jenom tři, max. čtyři díly a on napíše ještě jeden... jsem opravdu zvědavý, kdy skončí :D-.-
      Tak takové knihy si článek žádají hned! :)

      Vymazat
    2. Dobře, zkusím to tedy co nejdřív sepsat. :D :)
      Také jsem myslela, že Bratrstvo bude mít jen tři díly. Pokud se nepletu, je jich snad v plánu už dokonce šest. A vůbec bych se nedivila, kdyby z toho nakonec vznikla série stejně dlouhá jako Hraničářův učeň - když je o to zájem, tak proč to nepsat, že? Jen se bojím, že už se autor bude opakovat. A u Hraničářova učně jsem si myslela, že bude jen dvanáct dílů, ale on v tom snad chce prý pokračovat dál. Jen s tím, že z Willa bude teď Halt. Pokud opravdu vyjde další kniha, tak mě to upřímně zklame, protože mi dvanáctý díl přišel jako úctyhodné zakončení série, jop. No, uvidíme.

      Vymazat
    3. Budu se těšit! :)
      Tak teď jsi mě nemile překvapila! :O Já chápu, že když je o to zájem, tak proč nepokračovat, ale... hm, tohle se mi zdá už trochu zbytečné. Když u Hraničáře vyšel dvanáctý díl, tak jsem si řekl: "Jasně, proč ne?" Ale pokud by to mělo pokračovat... hm, to raději ne :/

      Vymazat
  9. Skvely clanek, aspon mam napady na nove serie :) ja ho sepsat nemuzu, protoze tolik knih ani doma nemam, abych sepsala top 10 :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím! To nevadí! Knihy se hromadí rychlostí světla a ani se nenaděješ a budeš mít knih více, než sama chceš. Věř mi :D :)

      Vymazat
  10. Skvělý nápad. :) Vadilo by ti, kdybych si přepočítala ty své a taky o tom sepsala stejný článek? :) S odkazem na tvůj blog?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) To víš, že mi to nevadí! Já budu rád, když něco podobného sepíše někdo další! :) Jakmile bude článek hotov, klidně mi můžeš poslat odkaz. Rád kouknu! ;)

      Vymazat
  11. Díky za rozšíření obzorů. Většinu knih jsem nečetla a o některých čtu prvně. Meč pravdy si asi budu muset sehnat, hodně teď na něj narážím :D Fakt povedená desítka autorů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a jsem rád, že jsem nějaké série zase doporučil dále! :) Meč pravdy je opravdu hodně kvalitní série, takže pokud budeš mít příležitost, rozhodně si jej přečti! :) ;)

      Vymazat
  12. tak u me je to rowling, riordan, paolini a clare :-)

    OdpovědětVymazat

Statistika

TOPlist