Knižní zúčtování za červen 2014

července 02, 2014

Prázdniny! Prázdniny! Taky máte takovou radost, když už nemusíte jako otroci vstávat brzo ráno, abyste stihli školu? Na jednu stranu se mi sice po škole stýská - především kvůli skvělé třídě, ale zase si často říkám, že budu mít konečně hodně času na to, co jsem přes školní rok nestíhal. Kreslení, psaní, čtení a taktéž pobyt venku! Sice to venku ještě nevypadá, že by vůbec začalo léto, ale já věřím, že se to spraví a všichni si budeme moci odpočinout od všeho toho zmatku a nabrat sílu na to, co nás za dva měsíce čeká. Kvůli tomu, že byl minulý měsíc na začátku trochu šílený - klauzury a závěrečné testy -, jsem si ani nestihl pořídit tolik knih, kolik jsem chtěl. Vysvědčení ale dopadlo na výbornou a proto si myslím, že si nějaký ten dárek zasloužím, ne? A jak jinak to oslavit, než nějakou knihou? Ovšem, to bude až v příštím článku! Pojďme se raději podívat na těch pár kousků za červen...!

Knihy, které jsem si koupil: 

The False Prince by Jennifer A. Nielsen 

Ano, ano, ano! Po dlouhé době zase nějaká ta anglická knížka! The False Prince jsem si chtěl pořídit už dávno, ale kvůli tomu, že potom z toho nějak sešlo, jsem se k tomu nedostal - až doteď. Protože mi kniha došla někdy začátkem měsíce, neměl jsem ještě možnost si ji přečíst, neboť právě v té době byly aktuální recenzní výtisky nebo kniha z TBR Jar. Podle anotace to vypadá na opravdu dobrý fantasy příběh a je jenom otázkou času, než dočtu recenzní výtisky a budu se moci vrhnout na svoji druhou anglickou knížku! Doma mám něco přes pět anglických knížek, ale víte, jak to chodí... řeknu si, že si tu knihu přečtu, ale potom stejně sáhnu po něčem jiném. U této knihy jsem ale rozhodnutý si ji přečíst okamžitě, jakmile budu mít vše splněno. Vážně! :)

Knihy, které jsem dostal darem:

Bílá jako sníh, rudá jako krev by Alessandro d'Avenia (recenze)

Jak jistě víte, na blogu se již recenze na tuto knihu objevila, protože jsem měl jako jeden z mála tu možnost si knihu přečíst jako ARC výtisk - tudíž ještě před samotným vydáním. Protože se nakladatelství Jota má první recenze na tuto knihu líbila, jako dar za dobře odvedenou práci jsem dostal jeden výtisk zdarma. Ani nedokážu popsat, jak mě tahle skutečnost učinila šťastným - to a fakt, že se recenze nakladatelství líbila! Ve skutečnosti je Bílá jako sníh, rudá jako krev ještě hezčí než v e-booku a jsem opravdu zvědavý, jak bude má spolupráce s Jotou pokračovat - doufám, že stejně dobře jako je tomu teď!

Knihy, které jsem dostal k recenzi: 

Čarodějova zrada by Trudi Canavan

Po dlouhé době jsem svou knihovničku rozšířil o zase nějakou tu Canavanku a rovnou tak nějak oživil spolupráci se Zoner Pressem, pro který jsem napsal poslední recenzi kdysi před rokem. Na začátku jsem se bál, že tam na mě už zapomněli a proto jsem se musel nějak připomenout - a jak jinak, než další knihou od této australské autorky? Trudi Canavan a její série jsou mé oblíbené a i když v Trilogii Zrádkyň příběh trochu pokulhává a není už takovým překvapením, jako tomu bylo u Trilogie o černém mágovi, stejně si čtení užívám a jsem opravdu zvědavý, jak bude Lorkinův příběh pokračovat. V ději se mezi první a druhou knihou odehrálo pouze pár měsíců, ale já mám mezi oběma knihami poměrně velkou přestávku a proto mi na začátku dělal problém se začíst a uvědomit si, co všechno se vlastně stalo. Už jsem se ale do toho dostal a těším se, co si pro nás Čarodějova zrada připraví.

Pohled na všechny knihy:

Co má kniha? 

Bezejmenný román taktéž na GoodReads!

Jak jsem již říkal v minulém článku, pořád probíhá přepis první první kapitoly. Ptáte se, co se vlastně takového stalo, že kapitolu zase přepisuji? Důvod je jednoduchý: Pražský příběh se moc neosvědčil a trvalo mi několik dní, než jsem si ujasnil, jak by to mělo vlastně vypadat. Z Tima se stal vysokoškolák se vším všudy; příběh se bude odehrávat v Edinburghu. Hotovo. Myslím, že spojení těch dvou předchozím verzí by mohlo vytvořit příběh z našeho světa přesně tak, jak očekávám. Sám beru tuhle věc za uzavřenou a teď už vše jenom záleží na kritice betačtenářů. Osobně doufám, že tahle krize bude zažehnána a já budu moci konečně pokračovat v příběhu dále - ano, musel bych potom přepisovat další kapitoly, ale to by mi už ani tak nevadilo. Hlavní je, že už vím, jakým směrem se bude příběh ubírat. Stejně tak jsem na GR nahrál něco málo z chystané anotace - ovšem, jak to bude vypadat v závěru, to nikdo neví. A jen tak btw., mám už polovinu poznámek k celé knize. Kniha by byla řazena jako svazek, který by obsahoval tři knihy. Přesný počet kapitol mám pouze k první knize, což by mělo být 21 kapitol. U druhé jich mám zatím 11 a u třetí, závěrečné, knihy jich je devět. To by zatím šlo, ne? Věřím, že o prázdninách s tím vším pohnu a snad dopíšu první první knihu! 

Kolik knih jsem za červen přečetl? 
Protože v tomto období byla ještě škola, musím se přiznat, že jsem moc knih nepřečetl. První přečtenou knihou měsíce je česká fantasy Střípky hvězd (272 stran) od české autorky Terezy Janišové. Tato kniha uzavírá celou trilogii Erilian a jsem rád, že jsem si knihu přečetl a mohl tak celou sérii uzavřít. Čtení jsem si vážně užil a opět se přesvědčil, že česká fantasy není tak špatná, jak se na první pohled může zdát. Další knihou je zde velice obsáhlé Jaro (568 stran), které mi na stole leželo už od Vánoc - nemluvě o třetím díle, na kterým se už třesu! Rod Rees jako vždy ukázal, že PoloSvět je opravdu nebezpečným místem. No a na závěr je tady Napůl zlý (368 stran), který následoval hned po Jaru a musím říci, že mě kniha trochu zklamala... Ovšem, mám stále chuť se pustit do druhého dílu, který u nás snad vyjde. :)

TBR Jar
V minulém článku jsem vám představil svou losovací nádobu na knihy. A protože jsem nemohl odolat, hned jsem udělal první losování, které nemohlo dopadnout lépe - hned napoprvé jsem si vylosoval knihu, která na mě čekala už vážně dlouhou dobu! Je jasné, že jsem byl sám rád, že jsem si Jaro vylosoval. Jsem opravdu zvědavý, co přinese další losování! 




A co blog? 
Bude soutěž. Myslím, že více slov není zapotřebí. Řekl jsem si, že je potřeba oslavit nejen prázdniny a můj úspěšně zakončený první ročník, ale taky 300 fanoušků na Facebooku - což je velice skvělá zpráva a já jsem vám za vaší podporu opravdu vděčný! Už jsem oslovil jedno nakladatelství, cena je na cestě a jediné, co tedy musíte udělat, je vyčkat pár dní, než dorazí. Stejně tak mi už domů přišla první z výher, které si pro vás chystám k pomalu blížícímu se druhému výročí blogu. Očekávejte více cen, než tomu bylo u minulého výročí a stejně tak více hodnotnější ceny. Přeci jen, za ten rok jsem si už tak nějak vyhlídl, co by vám mohlo padnout do očka... :) ;) 
Co se týče slibovaného rozhovoru, zde si nějak nejsem jist. Autora jsem již kontaktoval a stále čekám na odpověď - pokud vůbec odepíše. Když ne, tak budu muset holt oslovit někoho jiného... ale věřte, že já už nějaké ty autory vybrané mám! Teď jenom čekat, co se vlastně bude dít... 
Vzhledem k tomu, že začaly prázdniny, můžete se těšit na větší aktivitu, než tomu bylo doteď - doslova na všech serverech, na které přispívám. Tudíž se mě budoucí dva měsíce nezbavíte na DevianArtu, Instagramu, Facebooku a Twitteru. Na blogu se objeví nějaký ten TAG, oživím některé z projektů a stejně tak se zde objeví i rozhovory. Osobně doufám, že mi to vše vyjde, protože mezi tím se musí ještě kreslit a psát, samozřejmě! Ale co je nejdůležitější? No přeci si užít prázdniny naplno!!! ;) 

A co Váš červen? Jak budete trávit prázdniny? Pochlubte se! 

You Might Also Like

14 komentářů

  1. Super knížky! Polosvět jsem si hrozně dlouho chtěla přečíst anglicky, ale už takhle mám wishlist dlouhý jak půl zeměkoule, takže naprosto netuším, za jak dlouho se k němu dostanu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) A PoloSvět si rozhodně přečti! Je to sice trochu složitější, ale v konečném výsledku je to opravdu skvělý příběh, který si rozhodně užiješ! ;) A máš teda můj obdiv, protože číst PoloSvět anglicky... Wow! Já bych to nedal už jenom kvůli tomu, že je tam moc nových pojmů, které mi nedávají smysl ani v češtině :D

      Vymazat
  2. Polosvět bych chtěla začít číst, ale nevím, jestli to za to stojí - rozhodně mám, co dohánět - Divergence, Halfbad, Hra o trůny, Město z kostí - jsem hodně pozadu :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já PoloSvět doporučuji, ale sám vím, jaké to je s knížkami, které čekají na to, až si je přečteme... :D A rozhodně pozadu nejsi. Někteří ani jednu ze zmíněných knih nečetli a žijí :) ;)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. To nejsi jediná! Já teda doufám, že cena přijde co nejrychleji... stejně jako zmíněný rozhovor, no :/

      Vymazat
  4. Pěkné plány ! Chci taky prázdniny !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jenom doufám, že vyjdou! A kdo říká,že si plány nemůžeš sama udělat? :) ;)

      Vymazat
  5. Jé, tak tahle si se dostal k přečtení Jara! :D
    Tu anglickou knihu fakt schvaluju, vypadá super. :3 Taky chci za prázdniny nějakou přečíst, tak když zvládnu Fangirl a ještě budu mít náladu, tak se po ní třeba kouknu. :D
    Já jsem jako betačtenář usla na vavřínech, omlouvám se. Ale mám toho teď tolik, abych se vrátila do původních kolejí, že prostě neni čas. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že jinak bych se k tomu asi nedostal, hele...! :D
      Doufám, že taky knížka super bude! Tak se můžeme domluvit a dáme si společné čtení anglických knížek! :D ;)
      Však já ti nic nevyčítám. :) Dobře vím, jaké to je, když někdo nemá čas - aneb já přes těch 10 měsíců školy. Jakmile ale budeš mít trochu volněji, není žádný problém ti nějakou tu kapitolu poslat. Pokud ovšem budeš chtít ;) :)

      Vymazat
    2. No... já taky nevim, kdy se k Zime dostanu, vzhledem k tomu, jaké mám množství knih na léto. :D
      No, to by sis docela počkal, s ájinou mám trochu problém. :D
      Fájn, ale omluvu jsem musela poslat. :D Tak já Ti kdyžtak pak napíšu, až budu mít čas. ^^

      Vymazat
    3. Je poměrně vtipné, když se tady bavíme o Zimě, když je vlastně léto... Ty knihy mají strašně divné názvy! :DD
      A kdo ne? Myslíš, že já to zvládám úplně dokonale? :D
      Jsi slušně vychovaná! To se počítá! :D :) Jasně, ozvi se. Bude mi ctí ti poslat nějakou tu kapitolu ;)

      Vymazat
    4. Jako jo no, ale co. :D Zima je super roční období, musí se připomenout. :3
      Po Prvním čarodějově pravidle chci dát Fangirl, tak uvidim. :D
      Aspoň někdo to uzná. :3 Dám, dám. Být betačtenářem mě děsně bavilo. :3

      Vymazat
    5. :D Já třeba zimu moc nemusím, protože podle mě je taková... chladná :D Já raději jaro, ale přednost dávám podzimu! :3
      Tak budu držet pěsti! Já jenom dočtu Eldesta a hned se na The False Prince pustím! :3
      Já si myslím, že nejsem jediný, kdo obdivuje práci betačtenářů... Je pravda, že někdy tě musím asi hodně naštvat těmi chybami, překlepy a větami, ve kterých se opakují slova, nebo nedávají smysl! :D -.-

      Vymazat

Statistika

TOPlist