Knižní zúčtování za říjen 2013

listopadu 02, 2013

Říjen nám skončil a to znamená jediné: další článek do mé oblíbené rubriky! I když se nemám čím chválit, protože přes školní rok nezvládám přečíst ani pět knížek za měsíc, rád sepisuji, co se vlastně za celý měsíc stalo a taky mě vždy těší vaše reakce v komentářích! :) Abych pravdu ale řekl, nějak mi ten říjen utekl. Čtyři týdny jsou dost krátká doba zvlášť, když přes týden nemáte na nic čas a jediné "prázdniny" máte o víkendu. Potom to opravdu utíká závratnou rychlostí... 

Knihy, které jsem dostal na recenzi:

Jsem zlomená by Tahereh Mafi
Povstání kolosu rhodského by Peter Leranges
Aréna smrti by Suzanne Collins (recenze)

Na rozdíl od září, kdy se v článku objevily pouze knihy koupené, se říjen liší tím, že tento článek bude čistě o knihách recenzních. Jako první tady máme knihu Jsem zlomená od Tahereh Mafi, kterou jsem dostal na recenzi od Fantasye, za což moc děkuji. Kniha sice dorazila později, ale to nemění nic na tom, že přišla v pátek, takže jsem se mohl do knihy hned začíst. První díl této série se mi líbil, ale to jsem ještě netušil, co přinese díl druhý, protože ten byl prostě dokonalý. Autorka mě utvrdila v tom, že její knihy jsou opravdu skvělé a těším se, jakmile vyjde třetí díl! 

Ach ano, po dlouhé době jsem si opět zažádal o nějaké recenzní výtisky. Mohou za to především prázdniny na konci měsíce, protože... tři dny volna a řekl jsem si, že by to chtělo nějakou skvělou knihu. A jak jinak se to dí oslavit, než požádáním již dlouho vyhlídnuté Arény smrti, že? Tahle kniha naprosto dokonalá a sám kroutím hlavou nad tím, jak je možné, že jsem přečtení téhle knihy stále odkládal. Díky konečnému traileru na druhý díl ve mě hlodá pokušení si o druhý díl požádat okamžitě a bez váhání. A to i přes to, že čtu jenom o víkendech... 

Já věděl, že dva recenzňáky jsou málo a proto jsem si hned, jakmile se naskytla příležitost, požádal o Povstání kolosu rhodského. Tuhle knihu jsem měl vyhlídnutou už ve chvíli, kdy vyšla, protože mě dost zaujala samotná anotace a dokonce i ohlasy na Goodreads. Někteří čtenáři srovnávali tuhle knihu se sérii Percy Jackson a proto jsem prostě neváhal a než jsem se nadál, kniha dorazila úspěšně domů! Ze začátku jsem se trochu zleknul těch velkých mezer mezi písmeny, ale časem jsem si uvědomil, že mi to tak ani nevadí. Momentálně jsem v polovině a doufám, že do konce víkendu stihnu knihu dočíst, abyste si mohli přečíst zase vy mou recenzi. :)

Pohled na všechny knihy: 

Co má kniha? 

Tak tady to není zas tak hrozné, jak jsem očekával. O prázdninách jsem aspoň trochu pohnul s oběma svými díly. U Firiana to byla jedna stránka korektur, přesto ale stojím na jakémsi mrtvém bodě a ne a ne se pohnout. Myslím si, že dokud mi nebude hořet nějaký termín tak s tím snad nikdy nepohnu. Není to tím, že by mě to nebavilo, ale jenom ten čas... Ten čas! Už jsem říkal, jak moc chci vánoční prázdniny a tři týdny volna? 
Bezejmenný román je na tom ale tak trochu lépe. Během volna se mi podařilo posunout se rovnou o několik stránek a tím tak úspěšně ukončit šestou kapitolu a pokud se podaří, budu se moci pustit již do sedmé, která bude sice kratší, ale poskytne aspoň trochu informací ohledně událostí, které se budou v polovině knížky dít. :) Mimo to jsem se rozhodl, že povídku teda na Snilkově vydám, takže si to ještě jednou projedu, konečně odešlu svůj profil /ehm... ehm.../ a můžete si můj výtvor přečíst! Snad se bude líbit... :) 

A co blog? 
Popravdě ani nic. :D Narozeninová soutěž skončila, balíky jsou odeslané a snad brzy dorazí. Ještě jednou se omlouvám, že na blogu nepřibývají články, jak bych chtěl a opravdu moc mě to mrzí. Strašně málo toho stíhám a když přijdu domů v šest, už nemám chuť ani zapnout svůj blog a zkontrolovat, co je nového. Je mi líto, když sleduji všechny, jak se úspěšně zapojují do nových projektů, různých meme a hopů a věřím, že to vypadá, jako kdybych všechno ignoroval, ale tak to určitě není. Já vím, že přes týden bych to nezvládl a proto se raději do ničeho nezapojuji. Teď si tak říkám, že to vše působí tak smutně, ale tak to určitě není! V plánu mám napsat pár autorům, požádat je o rozhovor (což je samozřejmě spojeno se soutěží!), případně uspořádat nějaké projekty. Jenom vás prosím, mějte se mnou pevné nervy!! 

A co váš říjen? Pochlubte se!

You Might Also Like

10 komentářů

  1. Pěkné přírůstky :)) Povstání kolosu rhodského vypadá hodně dobře!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a souhlasím! Mě docela zaujala obálka a to přirovnání s Percym :D

      Vymazat
  2. Povstání kolosu rhodského som síce ešte nečítala, niečím mi to však pripomína Percyho Jacksona, ale rozhodne tá kniha vyzerá dobre a rada si ju prečítam keď sa k nej dostanem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ona ta kniha je docela dost podobná Percymu. Jenom je tam o jednu postavu více :D Ale jinak je to vážně pěkná kniha, taková oddechovka... :)

      Vymazat
  3. Super knihy :).. A jak tak koukám na to HG, tak 1. vydání se mi tedy líbí víc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Je pravda, že to první vydání bylo skvělé, ale ani tohle mi nějak nevadí. Myslím si, že to mohlo taky dopadnout hůř :D :P

      Vymazat
    2. To mohlo, ale neříkám, že je špatné, to ani náhodou, jen to první vede :)..

      Vymazat
    3. Jojo, první je prostě klasika a pěkně to k sobě ladí :) To nelze popřít! :)

      Vymazat
  4. Snílkov! Dlouho jsem ani nevěděla, že něco takového existuje, upozornila mě na to až Syki. :D Jestli tam nakonec budeš zveřejňovat, možná se připojím. Ráda bych nabrala nové čtenáře, komentáře jsou úžasná vzpruha. :)) Jsem zvědavá, o čem píšeš zrovna teď ty. Pořád jsi mi nic neposlal!
    Každý trpí nedostatkem času, myslím, že to tak máme všichni. Taky občas nechápavě koukám na ty, kteří dokáží pro svůj blog udělat tolik. Prostě to nechápu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já o tom zase vím strašně dlouho, ale jsem tak lenivý, že ne a ne stále odeslat ten "životopis" :D Tak fajn! Když to pomůže serveru přivést další autory, tak nač čekat?! :D A neposlal...? A co že jsem ti to vlastně sliboval? :D Povídku, nebo příběh? oo
      Taky, taky... Jakože... mít tolik času je opravdu pěkný sen, ale já mám k jeho dosažení zatím hooodně daleko :D

      Vymazat

Statistika

TOPlist