Blogger | TAG

června 22, 2014

Do Blogger TAGu mě nominovala Katy Chan z blogu Katy's Love a Nicole ze Světa knih, za což jim ještě jednou moc děkuji! Docela mě udivilo, když jsem zjistil, že mě někdo do tohoto TAGu nominoval - přeci jen, přes školní rok jsem naprosto nepoužitelný a moje aktivita není nic valného. O to více mě ale ještě překvapila skutečnost, že jsem byl do tohoto TAGu nominován podruhé! Říkám si, že si něco takového nezasloužím, protože... sám ani nevím. Jednoduše si myslím, že takové věci jdou vždy okolo mě a jakmile se už něco objeví, vždy jsem za to velice rád! Ovšem, než se tady pořádně rozepíšu, vraťme se raději k tématu. Když jsem si pročítal první otázky, uvědomil jsem si, že tenhle TAG se až děsivě podobá Liebster TAGu, který jsem na blogu již zveřejňoval a proto je možné, že oba tyto TAGy budou takřka identické... No, však uvidíte sami! :) 

Pravidla: 
1. Povězte o sobě 10 věcí
2. Odpověz na deset otázek blogera který tě nominoval.
3. Nominujte pět blogerů, kteří mají méně než 200 čtenářů za den.
4. Vymysli deset otázek pro ty, které budeš nominovat
5. Informuj blogery, že jste je nominovali.

10 věcí o mé osobě
1. Je mi šestnáct let, miluji knihy, rád si o nich povídám a především o nich rád bloguji.
2. Někdy mi trvá navázat přátelství, protože si musím ověřit, zda se dá vůbec některým lidem věřit.
3. Jsem ukecaný a nesnáším přetvářky.
4. Doma mám okolo 100 knížek a přesto si neustále kupuji nové, i když nevím, kde je vůbec dám.
5. Každý den kontroluji mailovou schránku a čekám na nějaké zajímavé maily, i když vím, že mi nikdo nikdy nenapíše.
6. Jsem strašně, strašně, líný. I když mám čas, tak po týdnu ve škole se mi nechce ani vstávat z postele. Vše nechávám na poslední chvíli a proto nikdy nic nestíhám.
7. Když někdy nastane situace, že mám volnou chvilku, tak si kreslím.
8. Mám velice špatnou paměť na jména. Dokážu si vybavit jednotlivé tváře, ale jakmile mi řeknete jméno, vůbec si nedokážu představit, o koho jde.
9. Miluji čaj a horkou čokoládu.
10. Snažím se, aby byl blog přístřeškem nejen pro mě, ale taktéž pro vás.

Otázky a odpovědi:
Katy Chan: 
Kdybys mohl být součástí jedné jediné knihy, která by to byla?
Takových knih je hodně, ale pokud bych si měl vybrat, tak Alchymista od M. Scotta? ;)

Na dovolenou bys jel raději na sever (Skandinávie a tak) nebo na jih? (Řecko, Chorvatsko... prostě moře. :D)
Nemám moc rád zimu, takže asi něco z té jižní části. Pravděpodobně Řecko, nebo Itálie. Je tam až moc historie a památek, které bych si chtěl prohlédnout! 

Podle čeho vybíráš knihy, které neznáš? Obálka, anotace...?
Nejdřív mě vždy zaujme obálka - jako u všech. Teprve až poté přecházím na anotaci a následně na hodnocení na GR. A pokud si myslím, že by se mi to mohlo líbit, objednávám a čekám, než kniha dorazí. :)

Jaké je tvá oblíbená sladkost? (Berou se i moučníky)
Já nevím, možná kubánský dort? :D :3

Na které seriály koukáš?
Supernatural, Once Upon a Time, Da'Vinci Demons, Red vs Blue, Vikings, Fringe... 

Když něco píšeš, třeba recenze, posloucháš u toho hudbu? Jakou?
Rozhodně! I když mě výběr hudby vždy zaměstná více, než samotná recenze, bez písniček by to nešlo. Dá se říci, že já poslouchám cokoli. Když ale píšu knihu, tak potřebuji nějakou hudbu, která se hodí k scéně, kterou právě tvořím a pokud recenzi, tak nejčastěji písničky od Lindsey Striling. 

Kupuješ knihy raději v kamenném knihkupectví, kde si na ně můžeš sáhnout, či dáváš přednost pohodlí domova a e-shopům?
U mě to většinou bývá tak, že se nejdříve na knihu zajdu podívat do knihkupectví a zjistit, jak vlastně v reálu vypadá. Knihy ale kupuji raději v e-shopu, protože jsou často levnější než v kamenném knihkupectví. Když se mi už nepodaří dostat do knihkupectví a zjistit, jak kniha vypadá, miluji ten pocit, když mi přijde balík a já teprve až poté zjistím, jak kniha vlastně vypadá a jak pasuje k ostatním dílům. :) 

Vlastníš čtečku? A jaký máš na ně obecně názor?
Ne, čtečku bohužel nevlastním. 
Sám proti čtečkám nic nemám, protože podle mě jsou to vhodné přístroje ke čtení, pokud nemáte dostatek prostoru pro to, abyste si mohli knihu zabalit, nebo jednoduše, když často cestujete. Svým způsobem se výrobou e-booku taktéž snižuje spotřeba papíru, což není tak špatné. Co se mi ale nelíbí je, když někdo stahuje knihy takřka denně a chlubí se nejen tím, že knihu přečetl, ale i tím, že si ji stáhl a snaží se ji vnucovat ostatním - případně ta drzost, kde by se kniha dala stáhnout. Jasně, každý z nás si minimálně jednou stáhl knihu, protože ji nutně potřeboval, nebo již nebyla k dostání, ale jakmile se z toho stane zvyk, tak mě to dokáže pěkně naštvat. Preferuji sice knihy tištěné, protože jsou prostě dokonalé a dají se ukládat do knihovničky, ale proti e-booku taktéž nic nemám. Ovšem, vše má své meze, že? 

Když čteš knihu, popřípadě se na něco koukáš, je pravděpodobnější, že se přikloníš na "zápornou" stranu či tu "dobrou"?
Ono to většinou záleží na tom, jaké obě strany jsou. Po většinu se přikláním k těm dobrým, ale pokud se už najde nějaký ten správný záporák, je jasné, že fandím pouze a jen jemu! :) 

Kdyby sis mohl vyměnit místo s jednou knižní postavou, která by to byla? Abys například změnil její rozhodnutí...
Uff... tohle je docela těžká otázka! Je mnoho knih, ve kterých bych se chtěl ocitnout a stát se tak hlavním hrdinou, ale napadá mě jedině postava Richarda ze série Meč pravdy. Myslím, že některá rozhodnutí od něj byla nerozvážná, ale sám nevím, jestli bych se rozhodl jinak. Možná, kdyby se taková příležitost opravdu stala...? 

Nicole: 
1. Tohle je má otázka na život a na smrt: Damon, nebo Stefan? A Hook nebo Baelfire? Pokud nesleduješ, tady je náhradní otázka : Která kniha od Yoli, je podle tebe nejlepší?
Já nevím... Upíří deníky mi nic neříkají, neviděl jsem ani jeden díl, takže dalo by se říci, že ani nevím, kdo to Damon a Stefan je. :D Ale Once Upon a Time sleduji a vybral bych... možná... Hooka?

2. Oblíbená doba v knihách + vysvětlení proč.
Středověk! A ještě lepší je fantasy středověk! Proč jsem si tohle období oblíbil nelze zcela říci, ale většinou mi líbí ta tématika rytířů, králů, padouchů a v mnohých případech i krutých mágů, kteří se nebojí vraždit lidi po hordách. Stejně tak se mi i líbí fakt, že v tomto období není moderní technologie a hrdinové musí jít na vše tak nějak postaru. :)

3. Kdybys mohl být nějakou seriálovou postavou, která by to byla a proč?
Možná Sam Winchester ze Supernatural? A proč? Protože ovládá magii, to je jasné! 8)

4. Kdybys mohl být nějakou filmovou postavou, která by to byla a proč?
Asi Robert Langdon z Šifry mistry Leonarda. Jeho myšlení by se mi hodilo. Zvlášť ve škole.

5. Kolik jsi skutečně přečetl povinné četby a jaké knihy to jsou (vypiš všechny).
Za tento rok jsem jich přečetl pět (ano, opravdu přečetl). A jsou to následující: Hamlet, Staré řecké báje a pověsti, Obraz Doriana Graye, Máj a Chrám Matky Boží v Paříži.

6. Kdybys mohl žít věčně, jak bys toho využil? A koho bys popřípadě proměnil s tebou – na výběr máš pouze jednoho člověka.
Řekněme si na rovinu: Já bych věčně žít nechtěl. Nikdy. Nelíbila by se mi myšlenka, že bych si jako "parťáka" musel vybrat jednoho člověka a u zbytku vidět, jak stárne a následně umírá. Takže bych se raději vzdal nesmrtelnosti a bál se smrti, než abych viděl zánik a zrod mnohých věcí. :)

7. Je apokalypsa, máš v batohu místo jen na dvě knihy, které by sis vybral – přemýšlej rychle zombíci se blíží! :P
Ježiši! Zombíci! Jako první bych popadl Víru poražených a hned potom Relikvii smrti!

8. Máš rád happy endy? Nebo ti u některých knížek nevadí, že skončili špatně?
Stejně jako u otázky, kterou mi položila Katy Chan, i tady musí záležet na tom, jak se celý příběh vyvíjí a jak je na tom dějová linka. U většiny knih preferuji smutné konce, protože někdy je to vážně třeba, ale proti těm šťastným taky nic nemám.

9. Jak se jmenuje knížka, kterou bys mohl číst znova a znova?
Hm... Já nemám ve zvyku číst knihy více než jednou, ovšem výjimku bych udělal možná u nějakého dílu ze série Bohové Olympu?

10. Vyfoť místo, kde nejraději čteš.
Když to musí být... :D

FroXy:
1.Od kolika se u Tebe projevila čtecí ,závislost'?
Čtecí závislost... jak je již zmíněno výše, já knihy miloval už od dětství, ale ta závislost, které trvá už pár let, započala snad v sedmé třídě na základní škole. Možná i rychleji, ale vím, že v tomhle období jsem si začal knihy skupovat ve velkém a pomalu o nich začal u psát. 

2. Jaké jsi měl cíle při založení blogu? (např. kolik jsi chtěl mít sledování, zhlédnutí atd.)
Můj hlavní cíl především byl, abych mohl psát o knihách, komunikovat s ostatními a psát články, které by ostatní četli, komentovali a následně by na ně psali své názory. Tohle byl jeden z hlavních cílů, kterých jsem chtěl blogováním dosáhnout. V době, kdy jsem si založil blog, mi vůbec nešlo o počet shlédnutí, nebo takové ty statistické věci. Já byl hlavně rád, že na blog někdo chodí a když už zanechal nějaký ten komentář, byl jsem jen a jen rád! 

3. Jaký je Tvůj nejoblíbenější hrdina a hrdinka a proč?
Uff... takové otázky na tělo jsou vždy nejhorší! Nikdy totiž nejsem schopný vybrat pouze jednoho. Ale pokud to už musí být, tak asi Gavin Guile z knihy Černý arcimág. Ta postava je tak dokonalá hned z několika důvodů - je vtipný, dokáže ze sebe udělat "šílence", který přesto ví, kam svým jednáním směřuje a skrývá poměrně velká tajemství, které zná pouze čtenář a on... Prostě taková ta postava, kterou si oblíbíte hned na začátku. :) 

4. Jaké je Tvoje nejoblíbenější kniha - série a proč?
Vím, že se asi budu opakovat, ale moje nejoblíbenější série je Meč pravdy od Terryho Goodkinda. Proč? Protože každá z knih je klasická fantasy, ve které se odehrává vše, co by se mělo v knihách odehrávat. Nějaká ta láska, lži, krvavé souboje, magie, nečekané zvraty a mnoho, mnoho dalšího! 

5. Jaká je Tvoje nejoblíbenější barva?
Modrá! A hned po ní zelená. 

6. Chtěl bys pracovat v knihkupectví?
No, tak pracovat natrvalo asi určitě ne. Možná brigáda, to ano, ale jinak ne. Knihy mám sice rád, ale asi bych to tam mezi těmi příběhy nevydržel a stejně bych si nějaký přečetl místo práce. :D A podle mě bych tam asi nevyužil kresbu, grafiku a takové ty věci. 

7. Plánuješ nebo jsi napsal nějakou knihu, či povídku? 
Povídek jsem napsal už pár, ale zatím jsem je nikde nezveřejnil, protože jsem je psal ve věku, kdy jsem asi ještě nebyl schopný napsat něco kvalitního. Jednou bych je asi mohl opravit a potom někde zveřejnit... Co se týče knih, tak jednu už mám dopsanou a tu druhou, Bezejmenný román, stále píšu. 

8. Pokud by sis měl vybrat knihu, které by byla pro Tebe tak hrozná, že bys ji nejradši zapomněl, jaká by to byla a proč? Nebo existuje pro Tebe taková kniha?
Na začátku jsem myslel, že žádnou takovou knihu jsem nečetl, ale během psaní této odpovědi jsem si uvědomil, že jedna taková kniha by tady vlastně byla. Zatím nejhorší kniha, co jsem kdy četl, byl Theldareon: Ve stínu soumraku. Kdybych mohl, tak bych ty tři dny čtení vymazal. Bylo to prostě hrozné. 

9. Jakou sérii/knihu si chceš nutně přečíst?
Co se týče knihy, tak nejvíce se asi těším na Jsem rozohněná od Tahereh Mafi. A co se týče série... tak já vlastně ani nevím. Je hodně sérií, které bych si prostě musím přečíst. :D :)

10. Jaké jsou Tvé nejoblíbenější blogy?
Tak mezi prvními je určitě Knižní doupě, které mě svým vlastním způsobem  dovedlo k blogování. Dále je tady například Knihánkov, She is a bookaholic, Schefikuv blog, Knižní kukátko, Čteme oba, Vendea's dream world of books a mnoho, mnoho dalších! Kdybych je měl všechny vyjmenovat, tak je to opravdu dlouhý seznam! :)

Otázky pro nominované:
1. Posloucháš při čtení hudbu? Pokud ano, jakoupak?
2. Měl/a jsi někdy nutkání změnit nějaký z konců knih, kterou jsi přečetl/a?
3. Vyjmenuj jednu knižní, seriálovou, či filmovou postavu, kterou z celého srdce nenávidíš a napiš důvod proč.
4. Octneš se v neznámé zemi, o které zhola nic nevíš. Jisté ale je, že je neobydlená a ty jsi jediný/á, kdo s tím může něco udělat. Jak by sis svůj svět zařídil/a? Nechal/a by ses inspirovat nějakou knihou, nebo by vše byly ryze tvé nápady?
5. Jak dlouho jsi schopný/á číst knihu ve škole?
6. Co bys udělal/a člověku, který nenávidí knihy, posmívá se ti a odsuzuje vše, co je s knihami spojeno?
7. Vybral/a by sis svět ze série Píseň ledu a ohně, nebo The Walking Dead?
8. Naskytla se jedinečná příležitost. Jsi jednou z osob, která může rozhodnout o tom, že by byl natočen film podle jakékoli knihy dle tvého výběru. Jaká kniha by to byla a proč?
9. Jaký je tvůj názor na českou fantasy?
10. Co budeš dělat o prázdninách?

Nominace: 
Sám nevím, koho bych mohl vybrat, protože je hodně lidí, u kterých bych si rád přečetl odpovědi na mé otázky. Ano, vymýšlel jsme je dostatečně dlouho na to, abyste se u nich trápili stejně, jako já u těch vašich! :D Takže, budu rád, když se zúčastní následující lidé: TerraDV, Kristie, Maťa, Katrin a Rodaw. :)

You Might Also Like

12 komentářů

  1. Jé, pěkné :D Spousta novinek, vidím, že toho nevím ještě hodně :D
    (A nevím, proč se divíš té nominaci, taky bych tě nominovala, kdybychom se Simčou už měly vymysleny ty otázky pro nominované :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem rád, že jsem o sobě práskl nějaké nové informace! :D :)
      No já se jenom divím... :D No jo, vymýšlet otázky je naprosté peklo! :D Vím, o čem mluvím! :D

      Vymazat
  2. Pěkné. :-)
    A paměť na jména také nemám. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavý TAG.. :)
    Jinak to s tim mailem dělám také. Ale dělám to několikrát denně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže určitě víš, jaký je to pocit, když si mail zkontroluješ a za pět minut se tam podíváš znova :D

      Vymazat
  4. Jé konečně! Fajn, můžeš mi říct, proč jsem dala tu seriálovou otázku, když mi akorát rozšiřuje seznam toho, co chci vidět? :D A že už takhle toho mám horu.
    A s těma kamarádama to mám stejné. Nedokážu se jen tak s někým zpratelit. Ale tu ukecanost ti závidím. :D Já jsem tak extrémně tichý a introvertní člověk, až se lidi kolem mne diví. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Koukám, že toho máme hodně společného :) A kniha Alchymista to by bylo skvělé, setkat se se všemi těmi bájnými a historickými postavami, i když ne vždy by to bylo přátelské setkání :)

    OdpovědětVymazat
  6. Zajimave odpovedi :) snad jen ten stredovek bych si nevybrala :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ty! Mal si mi to pripomenúť, že mám odpovedať :D Včera som myslela na to celý deň, ale keď som bola na počítači ma to ani nenapadlo :D
    1. Posloucháš při čtení hudbu? Pokud ano, jakoupak?
    Najradšej mám ticho. Pri čítaní počúvam len vtedy, keď ma ruší okolie. A to väčšinou niečo, čo nie je nejaké rušivé, žiadny metal :D
    2. Měl/a jsi někdy nutkání změnit nějaký z konců knih, kterou jsi přečetl/a?
    Tak napríklad koniec série Divergencia. Ako načo to hentak ukončila? Niekedy to zmysel má, ale tuto to nebolo nutné...
    3. Vyjmenuj jednu knižní, seriálovou, či filmovou postavu, kterou z celého srdce nenávidíš a napiš důvod proč.
    Napadá ma Nora Greayová zo série Zavrhnutý. To bola neskutočná krava, pokazila mi celú sériu :D
    4. Octneš se v neznámé zemi, o které zhola nic nevíš. Jisté ale je, že je neobydlená a ty jsi jediný/á, kdo s tím může něco udělat. Jak by sis svůj svět zařídil/a? Nechal/a by ses inspirovat nějakou knihou, nebo by vše byly ryze tvé nápady?
    Uvedomuješ si, že keby som sa nejakým zázrakom dostala na neobývanú zem, tak si tam asi ťažko postavím Rokfort? :D
    5. Jak dlouho jsi schopný/á číst knihu ve škole?
    Ja v škole čítam vkuse. Vždy keď sa dá. A v podstate aj vtedy, keď sa nedá. Keď sa mi chce, tak sa tomu predsa nebudem brániť, no nie? :D
    6. Co bys udělal/a člověku, který nenávidí knihy, posmívá se ti a odsuzuje vše, co je s knihami spojeno?
    Nenávidela ho :D
    7. Vybral/a by sis svět ze série Píseň ledu a ohně, nebo The Walking Dead?
    Walking dead som nikdy nevidela, ale približne viem o čom to je, takže... Pieseň ľadu a ohňa. Tam by mi nehrozilo stať sa zombíkom. A možno by som aj dlhšie prežila... pokiaľ by som nezavadzala :D
    8. Naskytla se jedinečná příležitost. Jsi jednou z osob, která může rozhodnout o tom, že by byl natočen film podle jakékoli knihy dle tvého výběru. Jaká kniha by to byla a proč?
    Mariotovi dediči by mohli byť super, ale nakoľko je to slovenská kniha, tak keby to slováci točili, tak by to bola katastrofa. Vieš čo by ale mohlo byť úžasné ako film či seriál? Mesačné kroniky či Etiketa a špionáž :D
    9. Jaký je tvůj názor na českou fantasy?
    Nejako som nemala veľa príležitosti sa k nej dostať, ale prečo nie? :)
    10. Co budeš dělat o prázdninách?
    Čítať! :D

    Stačí ti to Filipko? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš! A nakonec jsi to ty, kdo mi připomíná, abych zareagoval na komentáře! :DD
      Jak jsem říkal, u čtení mám nejraději klid a pokud mě někdo ruší, tak je okřiknu, nebo si jdu s knihou pryč a opět si čtu v tichu :D :3 Konec Divergence se mi například líbil.. i když to bylo docela smutné. Skončilo to tak, jak jsem v hloubi duši očekával, ale to, co se před koncem stalo, bylo neomluvitelné! :D
      Bradavice! To mě mohlo hned napadnout! :D Máš teda můj obdiv, protože já ve škole nejsem schopen číst. Jak už říkali někteří, musím se soustředit a když je volná chvilka, tak většinou jsem s ostatními a u nich není prostě možnost číst.
      Šestku jsi vyřešila docela logicky! :D
      Právě jsem ti chtěl říci, že ani v jednom světě bys dlouho nepožila, protože jak tě znám, nevědomky by ses někam zapletla, ani nevěděla jak, a potom by to skončilo... špatně. Hodně špatně. A jak se znám, byl bych tam taky a skončil stejně - ne-li hůř! -.-
      Ostatní odpovědi jsou hodně dobré a jsem rád, že proti české fantasy nic nemáš. Jsem rád, že vím už o několika lidech, kteří ji neodvrhují :) A ano, stačí mi to. Věřím, že to muselo být hodně.. vyčerpávající? oO :D

      Vymazat
    2. No áno, som proste skvelá, no :D A občas málinko otravná, ale vážne len málinko :D
      Ja v škole väčšinou na ostatných kašlem, tak si čítam :D
      Ale prosím ťa, ty že by si skončil zle? Ty by si sa podľa mňa vedel prispôsobiť, zas tak veľa nechceš. Ty by si si niekde v kľude žil svoj život. Na vidieku alebo tak :D Ty si príliš dobrý... Teda pokiaľ by si nemal takú smolu ako lord Stark :D To ja by som si tam dlho nepožila :D

      Vymazat

Statistika

TOPlist