Třicetidenní knihobraní #7

června 15, 2013


Třicetidenní knihobraní je projekt od VeEee, jehož cílem je každé dva dny zveřejnit článek s knihou na dané téma. Kniha musí být v knihovničce - ať už mé, nebo rodinné - nebo ve čtečce. Knihy se nesmí samozřejmě opakovat. :)

13. - 14. června
7. Kniha, která mě opravdu rozplakala
Do tohoto tématu jsem prakticky neměl skoro co vybrat. Hvězdy jsem už použil v první článku a abych se přiznal, já při čtení knih nemám v oblibě brečet. Jasně, některé dojemné chvilky mě sice trochu ovlivní, ale že bych musel při čtení knih brečet, to asi ne... Ovšem, další kniha, při které jsem měl slabší chvilky, byla sice pohádka, ale za to prostě skvěle zpracovaná a na děj opravdu bohatá... Představuji vám Bratři Lví srdce!


I když se jedná o pohádku, kniha měla opravdu krásný děj. Obálka je tak nic neříkající, ale přeci jen, osobně neznám hodně pohádek, které by se zaobíraly smrtí malých chlapců. Poměrně dost nepříjemné téma.  Celkově kniha jako samotná měla podle mě nějaké poselství. Poselství, že přátelství vydrží i smrt a dokonce i dávno po ní. I když se jedná vážně o lehkou zápletku (jak jinak u pohádek, že?), tak i přesto jsem rád, že jsem si knihu přečetl a dostal jako cenu v literární soutěži. Trvalo mi dlouho, než jsem se odhodlal něco takového číst, protože jsem si řekl, že pohádky budou prostě nudné. Po přečtení knihy jsme své hodnoty 
trochu přehodnotil, no... 8)



You Might Also Like

2 komentářů

  1. ta ilustrace je moc hezká :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím! Těch ilustrací je tam i více, ale náhodně jsem narazil na tuhle, takže jsem ji při jednom i vyfotil... :))

      Vymazat

Statistika

TOPlist