Knižní zúčtování za březen 2013

března 29, 2013

Po dlouhé době se opět hlásím se součtem knih! Všichni určitě znáte Měsíční chvástačku, kterou jsem na blogu zavedl. Nyní jsem se ale rozhodl ti změnit. Už dlouho jsem nad tím přemítal a došel jsem k závěru, že to slovo "chvástačka" mi vadí. Je to takové nepříjemné slovo a já se rozhodl tento projekt opustit a vytvořit si něco vlastního. Knižní zúčtovaní bude nová MCH, ale rozhodl jsem se dosavadní styl, jaký jsem měl, změnit a nesčítat pouze knihy, které jsem dostal, koupil a podobně, ale jednotlivé skupinky doplním svým komentářem (máte se na co těšit!! :D ) a taky sem tam napíšu, co se děje s příběhem, blogem... Tudíž, informace z první ruky! :) Takže, takové malé seznámení máme za sebou a teď se pojďme na ty kousky podívat!

Knihy, které jsem si koupil:

Proklatý (recenze) by Kevin Hearne 
Sabriel; Lirael; Abhrosenka by Garth Nix 

Ano! Je to tady! Můj první nákup z bazaru! Už dávno jsem si chtěl něco z bazaru koupit, protože ta cena je vždy skvělá a stav knížek taky jakž takž ujde, ale nikdy jsem se k tomu neodhodlal... Ani sám nevím proč. Teď se mi ale konečně podařilo svůj "sen" splnit! Celou sérii od Nixe se mi podařilo koupit za skvělou cenu 300,-! Sice některým se série nelíbila, já se rozhodl do toho pustit, protože na knihy jsem vždy koukal v knihkupectví, ale kupovat každou za tři stovky... Ne díky. Teď si už jenom počkat na poslední díl a mám série kompletní! K tomuto jsem si taky přikoupil Proklatého. Byl jsem v Dobrovském a nevěděl, co si z té široké nabídky vybrat, takže jsme skončil u této možnosti... První díl byl docela povedený a někde jsem četl, že se to s druhým dílem zlepší, tak uvidíme... 

Knihy, které jsem dostal na recenzi:

Hvězdy nám nepřály (recenze) by John Green 
PoloSvět: Zima (recenze) by Rod Rees 
Apokalypsa (recenze) by Mario Giordano 
Paladinovo proroctví by Mark Frost

Může se to zdát málo, ale na moje normy je toho strašně moc! Každá knížka je jiný styl a má rozdílný počet stránek. Už teď se bojím představy, že to nestihnu všechno dočíst. Hvězdy a PoloSvět si mohu úspěšně odškrtnout, jenže tady ještě čeká tlustá Apokalypsa a Paladin... Ještě že jsou ty prázdniny, jinak vážně nevím... Pěkné je ale to, že na rozdíl od svých spolužáků se nemusím šprtat na přijímačky, takže já mohu číst o sto šest a oni ne. Škodolibé? Možná, ale kdo na mě bral ohledy, když jsem se jako jediný v lednu učil!? :D Každý už asi zná moji reakci na první dvě knihy zleva. Obě mohu doporučit všemi deseti. Co se týče Apokalypsy, zatím vám nějak nevím. Jsem teprve na začátku a pomalu se to rozjíždí. Prý to má být nějaká ta Brownovka, tak uvidím... Snad nezklame! A Paladin? Toho si nechám jako dezert na konec. :) Tímto článkem chci taky poděkovat Fantasyii, Knižnímu Klubu a Knihcentru za poskytnutí těchto skvostů!

Pohled na všechny knihy:


Co příběh? 

Co příběh.... Dobrá otázka, na kterou chci znát odpověď. Korektury jsou na nějaké 85 straně a pomalu se posouvám do druhé poloviny knihy. Teď mě tak napadlo, víte vy vlastně o týmu betačtenářů? Určitě jste o tom něco slyšeli, když to bylo ještě v rozjezdu. Na začátku nás bylo pět. Opravy s příběhem šly ještě lehce, protože to byl začátek a víte, že začátky jsou většinou takové nudné... :D Ale postupem času nějak to nadšení opadlo a nyní číslo 3 zdobí počet členů v týmu. Jestli nevadí, rád bych je zveřejnil, protože si pochvalu zaslouží už jenom kvůli tomu, že dobře ví, že se mnou to lehce nemají! :D Lena Donan je se mnou od začátku a já ji strašně děkuji, že už prožila 13 kapitol a neruply ji nervy.  Dále jsem já a nakonec nejnovější člen Syki, kterou rozhodně všichni znáte (a když ne, tak to napravte! :D) Za tyhle lidi jsem strašně rád a i když vím, že nás není moc, určitě to je lepší než nic. :) 

A co blog? 
Na blogu se toho za tento měsíc moc neudálo... Přibyly nové recenze a jediné, co by mohlo stát za velkou zmínku, jsou ikonky, neboli popisky u recenzní, které (doufám) budou pomáhat s přiblížením tématiky děje, o čem vlastně kniha je a co nás čeká. Je to sice už starší novinka, ale taky jste si rozhodně všimli nového řazení recenzí. Starý systém se mi tak nezamlouval a nyní je vše seřazené příjmení autorů, což ulehčuje hledání. 
Myslím, že jsem pro tento vyplýtval vše, co se dalo. O všem jsem vás obeznámil a doufám, že do příštího měsíce vymyslím něco nového! Mohu s radosti předeslat, že mám v plánu uspořádat hop, po kterém budou následovat blogové narozeniny... Máte se rozhodně na co těšit a děkuji, že sledujete můj blog! :)


You Might Also Like

20 komentářů

  1. Tolik knížek! :) O tom se mi může jenom zdát. :) Krása. Hlavně Hvězdy nám nepřály. A bazary jsou náhodou fajn. Já většinou ani nepoznám, že knihy byly čtené. Většinou je totiž prodávají čtenáři, jako jsme my, kteří by vraždili, kdyby jim někdo něco udělal s knihami. :D A navíc je to levné, tak proč ne? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš co se říká, březen je měsícem knih... Aspoň to se mi podařilo splnit :D 8 knížek je už docela dost... :)
      No, já to věděl, ale prostě jsem neměl odhodlání si nějakou knihu koupit... Teď už ale vím, že (jak říkáš) většinou to jsou lidé, co by vraždili, kdyby se něco s knihami stalo :D Taky pravda... ;)

      Vymazat
    2. Mně se do toho ze začátku taky moc nechtělo, teď to tam projíždím každou chvilku. :) Jinak já to teda nesplnila ani náhodou - pouze dvě knihy. :D

      Vymazat
    3. No, já asi začnu taky :) :D
      Ale i to lepší než nic! :D ;)

      Vymazat
  2. Hvězdy nám nepřály strašně moc chci :) a druida taky! :D.. Moc pěkné :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hele! Píše se o mě ve článku! Jsem slavná :D Jinak jsem sama zvědavá, jaké je to Paladinovo proroctví. A Knižní zúčtování zní i vypadá dobře, takže se těším na další měsíc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kruci, a mám v tom komentu chybku :D To je tím dopadem Mrazivého ticha...

      Vymazat
    2. Však ty slavná JSI! ;) :D Pravda, pravda... Taky jsem zvědavý, jaký ten Paladin bude ;)
      Děkuji! :)

      Chyba? To nevadíííí! ;) :D

      Vymazat
  4. Ten Sabriel vypadá dost dobře. :) Paladinovku a Polosvět ti výjimečně závidět nebudu. Ale za Hvězdy bych zabíjela. :D Ale jo, přeji ti tu velkou kupku, mě něco takového potkalo v únoru. Tak hlavně pak chci znát tvou reakci na Apokalypsu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)

      Neboj, reakce na Apokalypsu bude hned, jakmile ji dočtu. Víš přeci dobře, že musím se nějak pohnout z místa, co se týče RC :D

      Vymazat
  5. Staré království za tři stovky? Zabijte mě někdo, nechceš prodat dál? :D A Druid? Tse. :D
    Koukala jsem na tvé RC a chlape... já nevím, asi jsem zaspala, ale všechno znám jen z doslechu. O_O Jestli to tak půjde dál, můžu se jít jako blogerka zahrabat. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, za tři stovky! :D A ne, nechci :D Pěkně si to kup za plnou cenu! :D

      Jenom z doslechu!? To bys měla co nejrychleji napravit, M.! :D Zahrabat...? Nééé.... Víš, že bychom přišli o skvělou GR uživatelku!? ;)

      Vymazat
    2. v predchozim komentari jsem zapomnela na zbytek clanku, tak, tak to napisu ted. :D pani, s tou knihou to myslis vazne, ze? Hej, preju hodne stesti. Kolik vam toho jeste zbyva? :))

      Vzdycky, kdz si prectu o tom, jak se hezky starate o sve blogy, mam spatn svedomi. :D dokonce jsem se vcera po objeveni davidova blogu citila tak mizerne, ze jsem o tom chtela napsat clanek. Jop, jsem neuveritelne sebestredna. :D obdivuju, kolik do toho davate energie, ja na to proste nemam cas. xP vetsinou pisu povidky a popravde? Nemenila bych. Psani je proste muj zivot.

      Jo, jasne. Koupim. Ale v aj, kdyz uz. :D
      Mozna se podivam aspon na ty Hvezdy, ty ostatni tak opevuji. :D
      Hej, posledni dobou nejsem ani na tom gr, tak nevim. :DD

      Vymazat
    3. Dobrá :D Jo, myslím a doufám, že se bude dařit až do konce (a potom ještě trochu irského štěstí mi přejte! :) ) Kolik? No, kniha je rozdělená do dvou částí. My jsme momentálně ve větší polovině, možná už 3/4 té první? ;)

      Já se o svůj blog starám, to ano, ale moc hezky ne :D Když je škola, nemám na něj čas a pouze o víkendech přidávám nějaké články, popřípadě recenze :D Sem tam hodím nějakou novinku na blog, nebo vymyslím vcelku něco nového a hned to tady zveřejňuji! :D Jop, David má skvělý blog! No když píšeš povídky, tak je dávej třeba na blog, ne? ;) Souhlasím... Psaní je můj život a nikdy bych to za nic neměnil!

      V aj? No... Jestli se k tomu odhodláš, chci foto! :)
      Ano! Hvězdy jsou nejlepší volba. Tahle kniha se ti bude rozhodně líbit! ;)
      Cože!? Jak to!? To musíš hned napravit! :)

      Vymazat
    4. Psaní je droga, napsat bude to nejlehčí, horší to pak bude... no potom. Ale to asi víš. :)

      Podívej se, zlato, na můj blog a budeš o sobě moct tvrdit, že jsi sakra dobrej blogger. :D Já chodím na blog výhradně ty víkendy a pravidelně přidávám jen recenze. Občas přidám něco, co mě zaujme, ale hodně málo, nebo se zapojím do nějakého projektu, kdy se jeden článek objeví tak za tři měsíce, a to jen se štěstím. :D

      Ok, píšu si. :D
      No, snažila jsem se, ale je to tak nárazově... jednou jsem na GR celý den, a pak prostě zase není čas, obzvláště ne, když jsou RC a mám něco udělat k blogu. :D

      drahoušku, kdyby ses na můj blog podíval, věděl bys, že je povídkový/recenzní. :D Vlastně kvůli povídkám jsem ho založila a někdy před dvěma lety ho předělala i na knižní. :D Co myslíš, bez blogu by mi psaní na úrovni, na jaké jsem (ha, to zní tak vznešeně a přitom, no, nic moc. :D) nevydrželo ani omylem. :D

      Vymazat
    5. Souhlasím. Psaní je droga! :) A ano, teď to už vím. :)

      Já a dobrý blogger? :D Tak si články napiš a přednastav na každý den. Nemusíš na blog chodit a samo se ti to bude zveřejňovat... Taky dobrý nápad, ne? :D

      Piš! :D
      Chápu, chápu... :)

      Tak to je ale dobré, ne? Povídky a recenze jsou náhodou dobrá kombinace. :) Ale zas nic moc říkat nemůžeš... Tvoje recenze jsou náhodou pěkné a na GR se na ně vždy podívám! :)

      Vymazat
  6. Vau, musím ti říct, že ti knížky závidím. Já vím, závist je špatná vlastnost, ale tomu nelze odolat. Co bych dala za to, moci si každý měsíc dopřát alespoň jednu knihu. Hvězdy mám ale na pořadníku jako první a doufám, že mi taky vyjdou. ^^
    Mimochodem, to s tím Proklatým je tak... spekulativní. Asi bych ho taky označila za povedenější než první díl, alespoň mě víc chytl. Nicméně, jak jsme psali o tom, že ta závěrečná bitka na konci Prohnaného je taková... zkrácená, tak v následujícím dílu se to nelepší. :) Počkám si ještě na třetí, který bych měla každým dnem obdržet v knihovně a pak uvidím.
    K Firianovi držím palce, tým tří betačtenářů sice není nijak obrovský, ale všichni víme, že zase veliký počet lidí je někdy spíše negativní. :) Stejně věřím, že nakonec dopadne velmi dobře. ^^
    (Jak to ty lidi dělají, že dokáží napsat komentáře třeba na tři řádky? O.o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já rozhodně vím, že to není taková ta závist, kdy bys pro knížky zabíjela. Je to jen takové... kamarádské, ne? :) A jsem rád, že sis Hvězdy zařadila hned na počátek! Ony si to totiž zaslouží...! :)
      No, já vím, že už se to asi nezlepší, ale není to rozhodně to nejhorší, co jsem četl... A souhlasím. Ta bitka na konci byla opravdu trochu moc rychlá a čtenář neměl šanci si to pořádně užít. Ale co už. :P Tak jakmile budeš mít dočteno, klidně napiš, jak se kniha líbila! ;)
      Není obrovský, ale jak říkáš, hodně lidí je více názorů, které se rozcházejí a jak si má potom autor vytvořit jasný obrázek, co a jak... :D Děkuji! Já doufám, že se mi podaří knihu vydat, když Vás tady už všechny tak neustále navnazuji... :D
      Jak? To ti nepovím... :D Sám se o to snažím a ne vždy se mi to daří :P

      Vymazat

Statistika

TOPlist