Turecko 2012

září 01, 2012


Jak jste asi postřehli, celý minulý týden jsem prožil v Turecku. Nádherné zemi orientu a velice zajímavé kultury. No, jelikož jsem se po dlouhé době rozhodl si své myšlenky a zážitky setřídit, rozhodl jsem se napsat i takový malý článeček o tom, co vše mě vlastně v Turecku potkalo.
Ehm… První den: Když to prakticky vezmu, tak to bylo čistě cestování a do hotelu jsme se dostali tak v dobré 1 hodině ráno? Připočítám půl hodinu na večeři/snídani (?), kterou jsme dostali. Takže jsem šel spát v 1:33. Musím uznat, že bez klimatizace by ze mě zbyl pouze mastný flek :3 Avšak ještě předtím, než jsme se do hotelu dostali, jsem žasl nad tím, jak dokáži turečtí řidiči: číst, řídit a telefonovat jim nedělá sebemenší problémy. Zajímavé je ale to, že takhle to provozují všichni a zatím jsem nenarazil na jakési podivné situace na silnici. Kdyby to tak bylo u nás… Nechci ani pomyslet!  
Ještě ten den ráno jsme se nasnídali (kdy jsme jedli a co zmiňovat nebudu. Bylo by to na dlouho :D ) a (snad jako každý turista) jsme zašli k moři. Výhoda hotelu byla, že jsme nemuseli přes cestu, takže byla cesta rychlá a velice pěkná :) Poté jsme v moři snad strávili celý den? :D Ani nevím ;) Jednoduše jsme se váleli a nic nedělali.
A takhle to pokračovalo celý týden (kromě středy, čtvrtku). Jednoduše jsme lenošili a nic nedělali. Dokonce jsem se nedostal ani ke knížce, ale pššš! :)
No, teď k té středě… Ve středu se v Turecku vždy pořádají trhy. Když jsem to slyšel, byl jsem velice zvědavý, jak vlastně takové turecké trhy vypadají. Přeci jenom, kdy se poštěstí někomu něco takového zahlednout, že? Takže jsme se dopoledne na tyto trhy vydali… Je pravda, že z našeho pokoje trhy vypadaly malinké. Jenže to opravdu jenom vypadalo!
Trhy byly veliké a dlouhé! Nemluvě o velikém počtu Rusů a teplu, které tam všechny sužovalo. Koho by napadlo, že bude pod plachtami takové vedro, že? (Musím se tedy zasmát :D ) No, ale musím tedy říci, že Turci (a další obchodníci) měli velice pěkná výběr oblečení (Nemusím říkat, že značkového, že?) Nemusíte se ale bát. Při slově značkové u nás všichni šílí a klidně obětuji 600,- KČ a více, jen aby to bylo značkové. Tam? Po vysmlouvání máte dvoje trička za… 5€? V přepočtu je to tak +- 130,- Kč? No, nekupte to! :D Takže jsme na trzích strávili celé dopoledne a nakoupili hodně triček, kalhot, suvenýru a dalších blbůstek. (No jo, turisti se nezapřou :3 ) Zbytek dne: Opět lenošení.
Čtvrtek byl ale ještě více zajímavější! Byl to výlet do… Alanye? Jo, myslím, že to bylo tam. Společně s dalšími Čechy a Slováky (ani nevíte, jaké to bylo odreagování) jsme společně ještě s delegátem jeli na celodenní výlet.
Mě osobně se to velice líbilo. Navštívili jsme dvě pláže (z toho jedna u útesů) a také hrad, město a mešitu a mnoho dalších věcí… Nejde to jednoduše vše vecpat do pár vět. Teď když si to po sobě tak čtu, tak to zní jak nějaký článek 12tiletého dítěte. :D
Co mě ale velice potěšilo byl vždy večerní program, který hotel pořádal. Zmrzlina, pohádka, vystoupení dětí a následně dospělých. Pěkné pořadí, ne? :D Vystoupení dospělých se ale vždy měnilo. Jednou to byl ohnivé vystoupení, dále playback, skeče, tance… Byla opravdu někdy sranda to vše pozorovat =o)
No, ve zrychlené verzi je to asi vše… Musím také ale zdůraznit nádherná ruský taneček :3 Jsem ale rád, že jsem konečně po dlouhé době někam zaletěl. Rozhodně svého „výletu“ nelituji a jsem rád, že jsem zemi orientu navštívil :) 

You Might Also Like

2 komentářů

  1. To muselo být určitě zajímavé. Taky se těším na nějaký výlet někdy v budoucnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavé to bylo! :) A já Ti držím palce, ať Ti to co nejrychleji vyjde! :) ;)

      Vymazat

Statistika

TOPlist