Knižní zúčtování za duben 2014

května 04, 2014

Nevím jak vy, ale pro mně bude květen velice obtížným měsícem. Nejen, že budeme muset psát opakovací písemky ze všech předmětů z celoročního učiva, mimo jiné budeme i na oborech vytvářet klauzurní (závěrečné) práce. I když se už skoro nebudeme učit, celý čas budeme trávit na oborech a vytvářet něco, co se nazývá reliéf. Dost mě děsí myšlenka, že kvůli škole budu muset na chvíli upustit od čtení knížek, protože jediné, na co budu schopen myslet, bude konec roku. Jakmile se ale tohle vše přežene, v červnu už budeme mít "volno" a opět se budu moci věnovat blogu! Zatím je to ale daleko a pojďme se radši ohlédnout za minulým měsícem. :)

Knihy, které jsem si koupil: 

Šachovnice bohů by Richelle Mead
Dědička stínů by Anne Bishop
Královna temnoty by Anne Bishop


Jak jsem už psal na Facebooku, nad koupi této knihy jsem po přečtení anotace začal přemýšlet. Ze začátku jsem se po knize nechtěl ani ohlédnout, protože jsem si nemyslel, že by to bylo to pravé, ale nakonec jsem svůj názor změnil a tak nějak jsem i za to rád - nemluvě ani o tom, že tuhle knihu mi doporučila i Syki a něco takového už něco znamená. :D Potom jsem si sám slíbil, že si knihu jednou koupím a všichni dobře víme, jak to dopadá, když si něco takového řekneme... :D Ale když jsem si uvědomil, že je Den bez DPH, jsem zašel do Knihcentra a jako vždy jsem se nemohl rozhodnout, co si pořídit. A potom jsem si všiml Šachovnice bohů a bylo rozhodnuto. Nijak jsem nad tím nepřemýšlel a než jsem si stačil cokoli uvědomit, už jsem měl knihu v tašce a šel jsem domů. Doufám, že to bylo dobré rozhodnutí :3 Už se nemůžu dočkat, jakmile začnu knihu číst! 

Málem bych už i zapomněl na další dvě krásky, které jsem získal především díky Katrin, za což ji ještě jednou děkuji! Jak jistě víte, v Levných knihách se objevila celá trilogie Černých drahokamů za naprosto směšnou cenu. A jelikož jsem doma měl první díl, tak jsem si chtěl pořídit i další dva, ale v Ostravě nebyly a proto jsem uvažoval nad tím, že si je objednám z e-shopu. Naštěstí se v té chvíli Katrin dostala pryč z města a díky výletu mi Dědičku stínů a Královnu temnoty koupila a dokonce i přinesla! :) Díky ní mám trilogii kompletní... i když jsem zvědavý, jak si pořídím zbylých šest dílů, které u nás ani nevyšly... -.- 


Knihy, které jsem dostal k recenzi: 



První stříbrná kniha snů by Kirsten Gier (recenze)
Aliance by Veronica Roth
Spojenectví by Mark Frost
Antibohyně by Kendare Blake 

Konec roku se blíží a proto bych měl číst poslední knížku do čtenářského deníku do češtiny. A jak jsem svůj úkol splnil? Pořídil si rovnou čtyři recenzní výtisky! No je tohle normální? Podle mně asi ne, protože vždy, když si řeknu, že chci udělat něco do školy, se mi naskytne skvělá příležitost zrecenzovat něco, na co jsem čekal dlouhou dobu. A jakmile mi přišel mail s první ARC výtiskem, tak jsem prostě nemohl déle čekat!  Jak jsem už psal v recenzi, ze začátku jsem se bál, že se mi kniha První stříbrná kniha snů od Kirsten Gier líbit nebude - sám ani nevím proč -, ale po přečtení první kapitoly nejistota opadla a než jsem se stihl nadát, kniha skončila, což mě v závěru docela i mrzelo. Už se vážně těším na druhý díl! 

Po dlouhé době jsem se taky rozhoupal k tomu, abych si požádal o nějaké recenzní výtisky od Fantasye. Na tento server jsem už dlouho nic nepřidal a jak lépe oživit svou aktivitu, než nějakou knihou, že? Jako první to byla Antibohyně od Kendare Blake. Pokud máte rádi řecké bohy žijící v dnešní době, bude to pro vás ta správná volba! A stejně tak mi i dorazilo pokračování Paladinova proroctví: Spojenectví, které se odehrává na soukromé střední škole, ve které jsou - co se týče technologie - "tak trochu napřed", než my.

Jako další knihu, které jsem si od CooBoo vyžádal na recenzi, byla mimo jiné taktéž Aliance od Veronicy Roth. Když jsem se už chystal jít na Divergenci do kina, řekl jsem si, že by bylo fajn si přečíst i poslední díl, který celou trilogii uzavře. Na knihu jsem se vážně těšil a i když mě kniha svým způsobem tak trochu zklamala, jsem si čtení užil a jsem velice rád, že konečně vím, jak to všechno skončilo. Rozloučení s mnohými postavami mě dost mrzelo - nemluvě o tom zvratu na konci. Mnozí z vás knihu určitě četli a tudíž ví, o čem je řeč, ale pro ty, kteří ještě stále váhají, zda si knihu pořídit, se za chvíli objeví na blogu recenze, která vám snad pomůže rozhodnout. :) 

Pohled na všechny knihy:

Co má kniha? 

Jak určitě víte, rozhodl jsem se k přepisu prvních kapitol, které jsou vyprávěny z Timova pohledu - tudíž z pohledu hlavní postavy, která vypráví příběh z našeho světa. Ze začátku se mi k tomu činu vůbec nechtělo a proto jsem to celé dva týdny sabotoval a vždy si našel něco jiného na práci. Potom mě to ale zase chytlo a když jsem si k tomu sedl, udělal jsem velký kus práce. Až přepíšu první kapitolu, zkusím to ještě poslat betačtenářům a uvidím, jaké budou jejich reakce. V případě, že by mě svým názorem dostali na váhu nerozhodností, řekl jsem si, že by bylo docela vhodné zkusit obě kapitoly zabalit do jednoho souboru a hodit to kdesi na internet... na určitou dobu a potom bych to opět stáhl zpět, aby to na internetu zbytečně dlouho nestrašilo. Jsem teda zvědavý. Hlavní změny přišly především v oblasti zasazení děje, který by se neodehrával v Edinburghu, ale rovnou v Praze... No, uvidím, jakmile dokončím první kapitolu. :)

Kolik knih jsem za duben přečetl? 
Jako tomu je zvykem, i v dubnu jsem toho nepřečetl tolik, kolik jsem chtěl. Jako vždy, i tento měsíc jsem se držel ve své obvyklé normě, což znamená přečíst okolo pěti knížek. Tou první byla kniha Dech (264 stran), který jsem dokázal přečíst za jeden víkend, protože si myslím, že je lepší celý příběh prožít najednou, než číst o víkendu a potom týden čekat, než se budu moci ke knize opět dostat. Tohle pravidlo se mi ale nepodařilo aplikovat rovnou na dvě knihy: Antibohyni (336 stran) a Alianci (360 stran), což mě opravdu mrzí, ale prostě jsem na tyto dvě knížky nějak nedokázal rozvrhnout čas... Mezi těmito dvěma knihami se mi ale ještě podařilo přečíst První stříbrnou knihu snů (352 stran), kterou jsem zase stihl o víkendu. Už aby byly ty prázdniny a já mohl číst více knížek!

A co blog? 
Žije. Sice svým divným způsobem, ale pořád se mi ho daří udržovat při aktivitě - byť sebemenší. Na Facebooku jsem už dávno psal, že jsem se dohodl s jedním zahraničním autorem na rozhovoru, takže jsem kdysi v polovině měsíce poslal otázky a dokonce i teď ještě pořád čekám na odpovědi. Jakmile mi ale mail s odpovědmi přijde, hned ho nahodím na blog, aby jste nemuseli dlouho čekat! :) K tomuto se stejně tak váže soutěž, kterou připravuji nejen s rozhovorem, ale taktéž oslavou 300 fanoušků na blogu, ke kterým mi chybí už pouhých osm "like", za což jsem velice rád! I když vím, že aktivní je většina pouhých 20 fanoušků. :D Každopádně, mě napadlo, že bych mohl začít nějaký projekt.. nevím jaký, ani jak, ale ta myšlenka se mi dost líbí! A doufám, že vám taky! :)

A co Váš duben? Pochlubte se! :)

You Might Also Like

16 komentářů

  1. Super kousky. :)
    Antibohyni, bych si chtěla přečíst. :)
    Alianci, Šachovnici bohů, Dědičku stínů a Královnu temnoty jsem si za duben také pořidila. :) Jsem na ně zvědavá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a Antibohyni ti doporučuji! I když to není takové na 5*, čtení je skvělé a uvidíš, že na konci jedničky budeš toužit po dvojce! :D :)
      Tak to je skvělé! No, já taky... :3

      Vymazat
  2. Jak já miluji, když se o mně někdo zmíní... :3 :D
    Ne, dělám si srandu. :D Ale je Ti jasné, že mi Drahokamy posléze vypůjčíš? Každopádně pěkné kousky a jsem zvědavá, jak se vypořádáš s Prahou místo Edinburghu. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, já taky! Akorát pokud mě někdo někdy zmíní,tak o tom nevím :D
      Jasně že jo! Ale budeš muset počkat, až to dočtu já, protože musím mít nad tebou tři knihy náskok, ne? :D Jakmile dopíšu, pošlu a sama uvidíš... :)

      Vymazat
    2. Potvoro... Máš štěstí, že v některých knihách mám náskok já, ha! :D

      Vymazat
    3. Hm.. no... a... fajn, zvítězila jsi! :D Ale v některých mám náskok zase já, takže..! Jsme na tom tak nějak stejně :D ;)

      Vymazat
  3. Takze taky vek x co? :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Úžasné kúsky! Antibohyňu a Šachovnicu by som veľmi chcela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a... uvidíš, že si je pořídíš a přečteš rychleji, než já :D -.-

      Vymazat
  5. Antibohyňu by som brala :) Vyzeár veľmi dobre ! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nic z toho jsem zatím nečetla, ale dost se těším jak na Silber, tak na Antibohyni, protože obojí zní docela zajímavě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jakmile si knihy pořídíš a přečteš, tak mi dej vědět, jak se líbily! :)

      Vymazat
  7. Ahoj.
    Černé drahokamy jsou vlastně jen trilogie. Ty ostatní díly, které u nás nevyšly jsou jen povídky ze stejného světa o vedlejších postavách. Takže se nemusíš bát, že se nedozvíš konec příběhu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! ;)
      Vážně? Tak to je skvělá zpráva! Děkuji za info! :)

      Vymazat

Statistika

TOPlist