Svět knihy & Erilian v Praze!

dubna 18, 2014

Abych vše uvedl na pravou míru, bude tenhle článek tak trochu vybočovat z těch rutinních článků, které se na blogu poslední dobou objevují. Problém je v tom, že kromě recenzní a měsíčního zúčtování se tady neobjevuje skoro nic a musím říci, že mě to dosti mrzí, ale přes školu to nestíhám tak, jak bych chtěl. Dobře víte, že se snažím blog oživovat různými projekty nebo rozhovory - což mi připomíná, že ještě dnes jsem odeslal otázky jednomu autorovi a pokud to vyjde, tak se můžete v nejbližší době těšit na rozhovor, který by mohl být spojen i se soutěží... Jenom doufám, že to vše půjde tak, jak mám v plánu! Ehm, ale vraťme se k věci. Pokud jde o jádro věci, tenhle článek je čistě informační a slouží k tomu, abych tak nějak zmapoval  celý květen. :)


Jak určitě víte, v květnu se chystají dvě události. Jedna větší, jedna možná o trochu menší, ale přesto docela zajímavá - Svět knihy a předpremiéra Divergence. I když jsem se na Svět knihy chystal už i v minulém roku, bohužel mi to nějak nevyšlo a nemohl jsem dorazit, což mě opravdu mrzelo. Co se ale týče tohoto ročníku, tak je již na 99% procent jisté, že dorazím. Podle zpráv a reportů od některých jsem se dočetl, že se jednalo o vážně velkou a skvělou událost a díky tomu jsem o to více rád, že na takovouto událost dorazím - když se to tak vezme, tak vlastně tenhle veletrh bude mou premiérou. Mrzí mě ale, že se nemohu dostavit na Divergenci a sraz, který se k této předpremiéře váže, protože tři návštěvy Prahy v jednom měsíci bych vážně nezvládl finančně, natož co se týče školy. Místo toho se ale naskytla úplně skvělá příležitost, jak se do Prahy dostat aspoň podruhé. 

V květnu se totiž mimo Světa knih taktéž chystá vydání posledního dílu trilogie Erilian - Střípky hvězd. Právě vydání posledního dílu této trilogie je pravým záměrem, proč Prahu navštívím podruhé v květnu. Na závěr celé série se poměrně dost těším a když už mám tu možnost se křtu knihy zúčastnit (termín ještě bohužel není znám), tak jsem si řekl, proč ne? Doma mám první dva díly - oba podepsané a dokonce i s krásným věnováním, jen tak informačně - a není nic lepšího, než si pořídit třetí, který bude (doufám!) taktéž s věnováním a podpisem. I když první kniha trochu pokulhávala, druhá byla o něco lepší, neboť nám přinesla vítanou změnu v podobně návštěvy exotických míst plných skrytých nebezpečí. Podle notace odhaduji, že pohádka, která byla v Městě čarodějů, se pravděpodobně vytratila a místo toho se můžeme těšit na příběh plný nebezpečí a tajemství, která by neměl žádný z čarodějů vědět. Pokud ale pořád váháte, zda si poslední díl pořídit, můžete se už při jednom podívat na zbrusu nový trailer, který by vás měl přesvědčit, zda si knihu pořídit, či nikoli, nebo taktéž přečíst úryvek z právě připravovaných Střípků hvězd, který naleznete po rozkliknutí kolonky "Listování v knize", či "Ukázková kapitola". :)


Na závěr tudíž zůstává otázkou... s kým se na těchto dvou akcích vlastně potkám? Máte v plánu aspoň jednu ze zmiňovaných navštívit? :)

You Might Also Like

12 komentářů

  1. Svět knihy se zdá býti velmi pravděpodobným, s tím křtem to snad vyjde taky, pokud nebudu mít žádnou proklatou zkoušku. :)
    Těším se, že se zase uvidíme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělé! Budu držet palce, ať vše vyjde a tyto dvě akce nic nepokazí! :)
      Já taky!! :) Snad bude více prostoru si pokecat :)

      Vymazat
  2. Bohužel, nejspíš ani jedna. :\ Na Svět knihy bych sice mohla přesvědčit taťku, ale pochybuji. A vzhledem, že křest má být během šk. týdne, vidím to bledě.
    Tak si to aspoň užij. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to vážně škoda... aspoň ten Svět knihy mohl vyjít, no :((

      Vymazat
  3. Tak na Svět knihy dorazím na 99% - prý to budu mít jako odměnu za ty nervy co přijdou u přijímaček :) :D Takže snad se tam potkáme :) Jinak na Divergence a na křest bohužel nedorazím :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokonalé! Konečně se potkáme! :D A držím palce s přijímačkami... dobře vím, jaké to je peklo :D A to buď ještě rád, že nemusíš dělat talentovky! :)
      To je škoda, ale tak, aspoň něco! ;)

      Vymazat
  4. Já hrozně chci na Svět knihy, ale kvůli škole nevím, jak to budu stíhat. -_- Poslední dobou je toho víc a víc, tak jsem zvědavá, snad se povede :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu držet palečky! Byla by opravdu škoda, kdybys nepřišla... a přeci jen, většina přijede v sobotu a to snad nebude problém, ne? :)

      Vymazat
  5. Na ten Divergentní sraz bych hrozně ráda jela, ale z finanční stránky si to bohužel nemůžu dovolit, no. Mám v plánu totiž jet na ten Svět knih, což pro mě má přednost před Divergentním srazem, jop. :) Tak doufám, že na veletrhu se potkáme! Kdy tam plánuješ vyrazit? Já osobně bych měla jet v sobotu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to samozřejmě chápu... někdy lituji, že nemám bezednou peněženku :D -.- A jo, souhlasím. Přeci jen, Svět knihy je velká událost. :)
      Musíme se tam potkat! :) Já jedu právě taky v sobotu, takže tam na sebe narazíme! Snad! :D :)

      Vymazat
  6. Na Svět knihy se chystám, tak doufám, že to vyjde a že se tam potkáme! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělé! Budu držet palce a kdybychom se tam náhodou míjeli, neboj se na mě zaťukat, nebo tak... :D Já už teď vím, že se v tom davu nebudu orientovat kdo je kdo... :D Naštěstí, moc klučičích bloggerů není :D ;)

      Vymazat

Statistika

TOPlist