Obětuj knihu | TAG

srpna 04, 2013

Tento knižní tag vytvořily Kacennnka společně s Monou. Monu už určitě znáte díky předešlým tagům - Prázdninový knižní tag a Barvy knih. Účel tohoto tagu je jednoduchý. Jak už napovídá název, v tomto článku se budou obětovat knihy v pěti různých scénářích, abyste si zachránili život, pomohli nebo prostě ulevili svému egu. Těšíte se? Tak se pojďme podívat, jaké knihy bych obětoval já! 

Opravdu povedený trailer k tomuto tagu! :D




Scénář č. 1:  Útok zombie
Zrovna jsi v knihkupectví, když se všude okolo tebe začnou nořit zombíci. Všichni zákazníci jsou uvězněni mezi stohy knih a nemají žádnou šanci na útěk. Ty už jsi zatlačený v rohu a vnímáš jen pach shnilého masa a šouravé kroky mrtvol. Panikaříš a dělí tě jen krůček od toho, že se sklátíš k zemi a uděláš ze sebe večeři, když se najednou ozve hlas managera obchodu, který ti dodá naději. Vojáci totiž zjistili, že zombie nesnáší přehodnocované knihy! Ty se okamžitě rozeběhneš mezi regály a kličkujíc mezi hnijícími těly hledáš knihu, kterou všichni milují, ale ty ji jednoduše nemůžeš vystát. Jakou knihu čapneš a omlátíš jí překvapenému zombíkovi o hlavu?

Kniha: Rezistence
Autor: Veronica Roth
Recenze: Zde (trochu postaršího data)
Ale nééé! Jak já takové otázky nemám rád! Já nemám v oblibě nějaké knihy ponižovat a odsuzovat je, ale když už musím, tak teda jo...  Když už, tak už! Musel jsem projít knihovničku snad dvakrát, než jsem našel jedinou knihu. Nemyslete si zase, že by to byla špatná kniha, ale já doma "nepovedené" knihy nemám, takže jsem vybral tu, která mě rozčarovala. Většina si Rezistenci chválí, ale mě se prostě nelíbila Tris a její styl chování. Celý díl se nějak táhl a nemělo to tu "šťávu", kterou první díl rozhodně nepostrádal. Asi mi to tak nějak nesedlo, jak mělo. Myslím si, že to mohlo dopadnout ještě hůř, ale když se to tak vezme, zombíka bude pořádně bolet hlava, když po něm tu knihu hodím!!



Scénář č. 2: Šílený liják
Právě jsi vyšel z kadeřnictví se svým vysněným účesem. Procházíš se po ulici, necháváš lidi zírat na své dokonalé vlasy, když v tom začne pršet. Jenomže to není jen aprílový deštík. Je to obrovský slejvák, jaký svět ještě neviděl. Z nebe se snáší litry vody a jediné. na co myslíš, je tvůj nový účes, který tě stál celou výplatu. Jaké pokračování knihy obětuješ a použiješ jako deštník?

Kniha: Hadí spirála
Autor: Christy Raedeke
Recenze: Zde
Určitě všichni tuhle sérii znáte. A ti, co četli ví, že je to takové nějaké podivné. A proto by mi ani tak moc nevadilo, kdyby právě táhle kniha zmokla. Celá ta série byla tak přitažená za vlasy, až to bylo nezdravé. Ano, dal jsem tomu dobré hodnocení, ale já prostě neumím knihu odsoudit. Budu se to muset někdy naučit. Přiznávám se, že dějově to byla opravdu pěkná kniha, ale kdybych chtěl encyklopedii o vesmíru, tak sáhnu po něčem jiném. První díl mě poměrně nachytal na to, abych začal sérii číst a potom jsem to už dočíst prostě musel! Takže ano, kdyby se roztekly písmenka téhle knize, moc by ně to neštvalo.




Scénář č. 3: Šílená hodina s učitelem
Jsi na hodně literatury a profesor se rozplývá nad jednou známou klasickou knihou. "Tahle kniha úplně změnila světovou literaturu!" prohlašuje a vyzdvihuje knihu do nebes. Tebe to ale vůbec nebere. Nejen, že se tohle vychvalování nedá poslouchat, ale ty ani za mák nesouhlasíš. Protože máš vlastní zkušenosti. Jakou klasickou knihu bys mrskl po svém profesorovi a rozkřičel ses na celou třídu o tom, jak tahle kniha stojí za houby?

Kniha: Alenka v říši divů a Za zrcadlem
Autor: Lewis Carroll
Recenze: Neni
Nejsem si stoprocentně jistý, zda je Alenka klasika. Ale i kdyby ne, mě tak takhle kniha připadá a právě proto jsem ji právě vybral. Četl jsem první polovinu a poté ji odložil. Nebavilo mě to. Přišlo mi to divné a nechápu, jak se některým může líbit. Buď jsem to pořádně nepochopil, nebo prostě... nevím. Ve skutečnosti bych asi knihu po profesorovi nehodil, ale v mých představách by se to uskutečnilo asi vážně rychle. Alenka v říši divů se mi líbí filmově, ale co se knihy týče... S tímhle jděte ode mě raději dále. Kdybych aspoň knihu dočetl, ale tohle bylo na mě moc. To už dokonce i Pán prstenů, který byl složitější, byl stále o mnoho lepší, než tohle. 

Scénář č. 4: Doba ledová 
Úžíváš si skvělé odpoledne v knihovně. Procházíš se mezi stohy knih a všude se vznáší ta dokonalá vůně papíru potištěného slovy. Když najednou BUM! Celá země je pokrytá vrstvami sněhu a nikde není nic jiného než ledová pustina. Teploty nezastavitelně klesají a tvůj dech ti mrzne u pusy. Najednou zjišťuješ, že tvou jedinou možností je začít pálit knihy. Jakou svou nejneolíbenější knihu bys spálil první a vůbec by ti nebylo líto, že se změnila v hromádku popela?

Kniha: Ve stínu soumraku
Autor: Artur Mors
Recenze: Zde
Tak tady se asi nikdo nediví, že? Tuhle knihu bych obětoval jako první, protože by aspoň posloužila něčemu dobrému. Má dokonce i poměrně velké množství stránek a věřím, že by hořela dobře. A kdyby ne, tak bych přihodil další výtisky, které bych v té knihovně někde vyštrachal. Tahle kniha se mi prostě a jednoduše nelíbila a dokonce i přes nepokoje (někteří ví, někteří ne), které se spojovaly s mou recenzí, ji vybírám právě do tohoto tématu. Ať si říká kdo chce co chce, tohle je můj blog a já si zde mohu říkat co chci. Aneb tohle je moje konečná volba knihy, kterou bych spálil. A dokonce i s radostí. Dějová linka byla ještě dostačující, ale vše okolo to kazilo a bylo by lepší, kdyby se dal vrátit zpět čas, který jsem nad touhle knihou strávil. Možná se některým kniha líbil, ale u mě nadšení pro sérii skončilo stejně jako začalo. Amen.


Tak tohle bylo poslední téma! Doufám, že se vám tenhle tag líbil a kdybyste se chtěli zapojit, určitě navštivte blog holek, které tag vymyslely! Je to opravdu sranda a já se při tom náramně pobavil. Jestli jsem se někomu svým výběrem zprotivil, tak se omlouvám, ale takhle to vidím já a myslím si, že bude trvat strašně dlouho, než bych své rozhodnutí změnil. :)
A co vy? Máte taky nějaké knihy, které byste obětovali? 

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Neospravedlnuj sa preboha! Mne by sice bol rezistencie luto ale je to tvoj blog a tvoj nazor a za nim si stoj!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že je to můj blog, ale tak... tohle bylo gesto slušnosti! :D :)

      Vymazat
  2. Divergencia priniesla veľký boom s dystópiami a bolo to niečo super nové, čo bolo naozaj skvelé čítanie 8) Rezistencia mala nejaké chyby, ale myslím, že to je schopné pokračovanie a veľmi sa teším na 3ku 8) Ja by som ju neobetovala ž len kvôli tej krásnej obálke 8D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím souhlasím... Divergence byla prostě průlom v dystopiích a kdo ji neměl, nebyl in! :D A jo, trojka má vážně skvělou obálku, takže i kdyby to bylo sebehorší (což se snad nestane) chci knihu jenom kvůli obálce! :D

      Vymazat
  3. Ou, tak Rezistence je mi líto. Bobek knížka :D Ale s Mayským proroctvím plně souhlasím, teda já k druhému dílu ani nedošla, ale i ten první mi dal pořádně zabrat, a taky jsem ho chtěla zařadit mezi nějaké ty oběti..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, co se dá dělat... :DD
      Jakože kniha je to dobrá, kromě hlavní hrdinky, která má vše a je prostě středem vesmíru. Kdyby se ubralo té dokonalosti a přidalo té méněcennosti, bylo by to skvělé! :D ;)

      Vymazat

Statistika

TOPlist