Dva roky s Magician's Book!

září 21, 2014


Je tomu jako včera, kdy jsem si poprvé založil blog a napsal první článek. O to více mě ještě udivuje, že tomu jsou už roky dva, co se v blogosféře pohybuji, čtu knihy, které mi sami doporučíte a potkávám nové lidi - ano, dokonce i po dvou letech! Když jsem vstupoval do blogosféry, nikdy jsem netušil, že se každý z vás stane mou rodinou, se kterou budu prožívat veškeré problémy, nadšení a smutek. Za každého, kdo navštíví můj blog, jsem rád. Za každého, kdo se stane mým kamarádem, jsem rád ještě více a myšlenka, že nás všechny vlastně spojují knihy, které dokážou v každém vyvolat zcela jiné pocity, je naprostá pecka! No a protože jste to tady se mnou už dva roky vydrželi a měli se mnou pevné nervy, tak je to potřeba náležitě oslavit, nemyslíte? 

Na začátek bych ale nejdříve rád srovnal vše, co se stalo minulý rok, co se změnilo a v jaké "fázi" se nacházím právě teď. Dá se říci, že od minulých blogových narozenin se mi podařilo pozvednout blog na zcela novou úroveň. Jako první si můžeme vzít třeba nově navázané spolupráce. V průběhu roku se mi podařilo navázat spolupráce, o kterých bych nikdy neřekl, že se někdy splní - nakladatelství CooBoo a status recenzenta na blogu NeoLuxoru, což byl podle mě snad největší úspěch roku. Mimo jiné se mi ale taky podařilo sepsat dva rozhovory a dnes jsem si řekl, že v tomto ohledu bych mohl blog vést, protože přeci jen, moc rozhovorů se v poslední době neobjevuje a myslím, že přečíst si odpovědi na některé otázky, které mnohým čtenářům tkví v hlavě, by nebylo k zahození. :) Kromě jiného jsem se taky v minulém roce přidal na Instagram, kde již v tuto chvíli můžete najít celkem 77 fotek - z toho je naprostá většina knižních. Napsal jsem 36 recenzí, uspořádal jednu giveaway a odpověděl na dva rozhovory pro Svět knih a Books allow us to live thousand livesNavštívil jsem jeden křest v Praze, zúčastnil se Světa knih a poprvé v životě zažil nějakou předpremiéru spojenou s knižním srazem, na kterém nás bylo více jak sedmdesát. Přes školu se snažím věnovat nějaký čas i knihám a blogu a myslím, že dobře víte, jak na tom jsem... No a za ten uplynulý rok jsem taktéž začal pracovat na nové knížce a napsal jednu povídku. Přečetl dvě anglické knihy a mám v plánu v tomto pokračovat. Stejně tak začínám přemýšlet nad tím, že bych změnil vzhled blogu, protože tenhle je sice univerzální, ale chtělo by to už nějakou změnu, že? :) Pojďme se ještě podívat na statistiky v číslech, abychom v tom měli jasno! 

74 950 zobrazení stránky
239 příspěvků 
1 651 komentářů 
169 pravidelných čtenářů 
94 recenzí 

Nikdy bych nevěřil, že se mi něco takového podaří a ten pocit trvá ještě i v tuto chvíli! Myslím, že i kdybych napsal celou knihu o tom, jak moc Vám děkuji, by nevystihlo, jak moc jsem za každého z Vás rád a proto použijí pouze dvě slova: moc děkuji. Bez Vás bych nikdy nebyl tam, kde jsem teď a doufám, že to spolu vydržíme na dalších několik let! :) 

Určitě se ptáte, jak to tedy bude se soutěží, že ano? Během minulého výročí blogu jsem do soutěže věnoval pouze čtyři knihy, což bylo sice fajn, ale sami jste si určitě řekli, že by to teď mohlo být trochu víc. A proto se bude soutěžit o tři balíčky a v nich budou vždy dvě knihy - to tudíž znamená, že budeme mít rovnou tři výherce! Knihy do soutěže věnovalo jak nakladatelství CooBoo, tak Fragment a YOLI, za což chci ještě jednou poděkovat! Co se týče třetího balíčku, sestávajícího pouze z knih Fragmentu, tak tam budeme muset ještě chvíli počkat, protože teprve až teď se mi podařilo napsat mail do nakladatelství (neboť přes týden nebyl čas). Jakmile ale knihy dorazí, okamžitě fotku zveřejním! :) A jaké knihy že každý balíček skrývá? 

První, "pohádkový" balíček: 

První stříbrná kniha snů by Kerstin Gier
Škola Dobra a Zla by Soman Chainani 

Druhý, trochu akčnější, balíček: 

Svůdné zlo by Wendy Higgins
Half Bad by Sally Green 

Třetí, fantasy balíček: 

Dračí oči - Černý jezdec by Kristina Hlaváčková
Serafína - Příběh draků by Rachel Hartman

Zúčastnit se může kdokoli, který je stár více jak třináct let. Ti, kteří tohoto věku ještě nedosáhli, mohou soutěžit pouze se souhlasem rodičů. Soutěž je otevřená od dnešního dne, tudíž neděle 21. 9. 2014 až do soboty 25. 10. 2014 - na zúčastnění je tudíž více jak měsíc! Po dlouhé době je soutěž otevřená jak pro Českou, tak i Slovenskou republiku, tudíž se nikdo nemusí ostýchat a zúčastnit se může kdokoli z těchto dvou států! A co že se musí splnit, abyste jeden z těchto balíčků vyhráli? Pouze vyplnit jeden jednoduchý formulář! 

SOUTĚŽNÍ FORMULÁŘ

A nějaká slova na konec? Děkuji Vám a budu držet palce, ať právě ty vyhraješ! :)

UPDATE 25.10.: A ke komu balíčky knížek vlastně doputují? 
Na začátku bych chtěl ještě jednou poděkovat všem, kteří si našli čas a vyplnili otázku obsaženou ve formuláři. Při čtení všech odpovědí jsem se bavil a některé z nich mě opravdu zaujaly! Celkem se vás zúčastnilo 71, což je úplně nádherné číslo a bylo docela k nevíře, že ještě před tím, než jsem odešel na karvinský sraz, bylo ve formuláři pouze 51 odpovědí a za necelých pět hodin se počet navýšil hned o dvacet lidí, což mě nesmírně potěšilo! :) Pojďme tedy už ale celou soutěž vyhodnotit, uzavřít tak oslavu blogu a konečně prozradit, ke komu vlastně tři balíčky od třech různých nakladatelství poputují! 

Pohádkový balíček: 

Napřed jsem chtěl napsat, že bych to hrál na obě strany, ale pak mi při psaní došlo, že andělé by na to jistě přišli a svrhli by mě. Protože andělé strkají noc do všeho a vše zjistí. Což mi tak napovídá, že bych asi nechtěl držet se striktně nějakých pravidel. Zase na druhou stranu zničit svět se mi taky úplně nechce. Takže bych byl nejspíš démon, který by občas někoho oprávněně odstranil ze světa. Abych si naklonil peklo na svojí stranu a nebyly na mě naštvaní, že odmítám odkrádlovat každého koho potkám, doháněl bych nízký počet mrtvých v brutálnosti jejich mučení. Čím větší grázl, tím horší a bolestivější trest. 



Fantasy balíček: 
Zůstala bych v Pekle. Byla bych zlá. Ubližovala bych ostatním, tak jako oni mě. Poté, co bych všechny a všechno zničila, ukončila bych i svůj život.
Protože koloběh života nikdy neskončí, narodí se další lidé a já se převtělím, snad do kladné osoby.


A na závěr akční balíček:
 
Rozhodně bych žádnou ze stran neničila. Jsem přesvědčená, že tak by svět jednoduše nemohl fungovat. Nemůže existovat dobro, když na světě není také zlo a stejně tak nemůže ani nebe existovat bez pekla. Jen je důležité mezi nimi najít rovnováhu a bojovat za to, aby dobra bylo co nejvíce. Tak, aby lidé pořád měli v co věřit a za co bojovat. Přesně takovou roli bych v tom příběhu chtěla sehrát. Být ostatním v tom boji inspirací :)


Všem vylosovaným gratuluji, stejně jako těm, kteří se soutěže zúčastnili! Jste opravdu skvělá parta lidí a já jsem hlavně rád, že podle vašich reakcí se na blog vracíte rádi a bloggera nepotěší nic víc, než odezva, že Magician's Book je pro vás již druhým rokem přístřešek, kde si můžete sem tam nějaký ten článek přečíst... Ti, kteří nevyhráli, nemusí být hned smutní, protože pokud mi vyjdou určité plány, na konci roku si budete moci zasoutěžit ještě o jednu knížku, která by mohla být i s podpisem autora... no, ale to až příště! :)

You Might Also Like

16 komentářů

  1. Moc moc gratuluju ke dvou rokám. Já sama jsem nedávno 2 roky taky slavila. ;) takže bych ti chtěla do budoucna popřát co nejvíce času na čtení knih, na psaní článků a skvělých recenzí a navázání dalších nových a zajímavých spoluprací. Samozřejně ještě spoustu nových čtenářů a fanoušků blogu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já věděl, že jsem někde nějaký narozeninový článek viděl! :) Takže ještě dodatečně: Tobě taktéž přeji hodně blogového štěstí, ještě více krásnějších knížek, hodně volného času a osobně doufám, že přibude zase nějaká zajímavá blogtour! :)) A taktéž samozřejmě čtenáře i fanoušky, protože bez nich by to bylo naprosto zbytečné! :)

      Vymazat
  2. Happy B-Day! :)) i já se přidám ke gratulantům, přeji Ti i nadále tolik skvělých spoluprací, zážitků, článků, dnů s knihami, a tak dále, dále. ;) Tak ještě minimálně dva další úspěšné roky, ne? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, děkuji a ještě jednou děkuji! :)) :3 No já doufám, že minimálně tak tři roky! Ale kdo ví... :)

      Vymazat
  3. Moc gratuluji a přeji mnoho úspěchů a ještě pár roků blogování! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Gratulujem :) Ja dva roky oslavujem za mesiac a pol :3

    OdpovědětVymazat
  5. Hezké ceny :) Gratuluji Ti k takovým krásným úspěchům.

    OdpovědětVymazat
  6. Gratuluji k dvěma letem. :) Já jsem třeba nedělala narozeniny ani po roce a slibuji si, že udělám půlroční, až budu schopna vést blog půl roku bez zastavení nebo přerušení. A nějak to furt nejde. :D Takže jsi fakt dobrý! ^^ A tenhle blog jakbysmet! Ani jsem si neuvědomila, že je to už taková doba... :D

    OdpovědětVymazat
  7. Moc gratuluji, ať ti to vydrží co nejdéle :).

    OdpovědětVymazat
  8. Velká gratulace :-) Přeju spoustu takových vysokých čísel, nových spoluprácí a dalších věrných čtenářů :-) Ať tě stále baví nás těšit svými články

    OdpovědětVymazat
  9. Všem výhercům nesmírně gratuluji a i Tobě Filipe za tak veliké číslo. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Abych se přiznal, tak mě to velké číslo docela i překvapilo - mile, samozřejmě! :)

      Vymazat
  10. jééé, díky moc! :) jinak přeji i nadále mnoho úspěchů:)

    OdpovědětVymazat

Statistika

TOPlist