Wishlist na rok 2014!

ledna 02, 2014

Určitě nikomu nemohlo uniknout, že touto dobou vzniká hodně wishlistů, předsevzetí a mnoho dalších článků, ve kterých většina bloggerů vypisuje, co by chtěli za rok stihnou, pořídit, přečíst a podobně. Dlouho jsem nad tím přemýšlel, ale nakonec jsem se rozhodl, že bych si takový wishlist taky sepsal a v průběhu roku bych v něm zaškrtával to, co jsem již splnil a měl přehled o tom, co splnit ještě mám. Jsem opravdu zvědavý, zda to všechno splním... Nu což, pojďme se na to společně podívat!

Série, které chci tento rok uzavřít:

  1. Trpaslíci - Markus Heitz (1/4) 
  2. Kroniky Hagena von Stein - André Wiesler (2/3)
  3. Hunger Games - Suzanne Collins (3/3)
  4. Trilogie Zrádkyň - Trudi Canavan (2/3) 
  5. Příběhy Septimuse Haepa - Angie Sage (3/7)
  6. Meč pravdy - Terry Goodkind (6/11) 
  7. Nástroje smrti - Cassandra Clare (3/6)
  8. Pán prstenů - J. R. R. Tolkien (3/3)
  9. Bájná pečeť - Bernd Perplies (1/3)
  10. Strážci času - Marianne Curley (2/3)
  11. Erilian - Tereza Janišová (3/3) 
  12. Divergence - Veronica Roth (3/3) 
  13. Legenda - Marie Lu (2/3) 

Série, které chci tento rok začít: 
  1. Roztříštěná říše - Mark Lawrence (1/3)
  2. Levá ruka boží - Paul Hoffman 
  3. Inkoustový svět - Cornelia Funke (1/3) 
  4. Jméno větru - Patrick Rothfuss (1/3)
  5. Výjimečná - Kristin Cashore 
  6. Assassins Creed - Oliver Bowden 
  7. Dech - Sarah Crossan (1/2)
  8. Měsíční kroniky - Marissa Meyer 
  9. Mycelium - Vilma Kadlečková (1/5)
  10. Píseň ledu a ohně - G. R. R. Martin (1/8)
  11. Legenda o Magdě Searusové - Terry Goodkind 
  12. The Maze Runner - James Dasher (1/4)
  13. Stín krkavce - Anthony Ryan (1/3)
  14. Věk X - Richelle Mead

Uspořádat minimálně dvě soutěže na blogu: 2/2 
Vyzpovídat tři autory pro rozhovor: 3/3 (Francisco Stork; Vilma Kadlečková; Soman Chainani)
Zúčastnit se aspoň jednoho mimo-ostravského knižního srazu: 2/1 (Narozeninovo-knižní sraz, Brno; Svět knihy, Praha;)
Dorazit na Svět knihy 2014: 1/1 
Přečíst pět anglických knih: 3/5 (The False Prince; Clean Sweep; The Spook's Sacrifice)
Podívat se na čtyři filmy, které jsou podle knih a čeká na ně tisíce lidí: 5/5 (Síla vzdoru, Divergence, Hvězdy nám nepřály; Hobit: Bitva pěti armád; Labyrint: Útěk)
Dokončit, nebo se aspoň dostat ke konci jedné knihy (Bezejmenný román): 1/1 
Napsat aspoň dvě povídky: 1/2 (Posel Věčnosti)

You Might Also Like

16 komentářů

  1. Sakra, moc pěkný výběr! Ale to mě u Tebe nepřekvapuje. :)

    Takže držím palce, aby se všechno povedlo. Já to budu průběžně přes rok sledovat. :P :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mě popravdě trochu jo :D Někdy si tak připadám, že to, co čtu, čteš jenom ty a pár lidí... -_- :D

      Děkuji! Samozřejmě, že tobě držím palce taky! Stejně jako ty to budu i já u tebe pravidelně sledovat...! 8) :D

      Vymazat
  2. Wáu, to je slušný výběr, samé skvělé knihy! Polosvět ani Septimus Haep mě nebaví :oD Trpaslíky a Levou ruku boží mám na poličce a jsem fakt zvědavá.

    Syn pekel je prý totální hovadina, ale kdo ví? Jen do toho, já se českým / slovenským autorům vyhýbám (nečetla jsem od nich ani jednu knížku).

    A s tím zbytkem? Dobrý nářez, taky nezbývá jen popřát hodně štěstí.. Já předsevzetí nejsem schopna splnit -_- :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Mě zase PoloSvět naprosto okouzlil! Septimus je trochu slabší, ale je to taková pěkná pohádka na poklidné večery, takže... :D Tam mazej pěkně číst! Oboje! ;))

      No já vím, že prý to stojí za starou belu, ale chci to zkusit. Po dlouhé době chci nějaké dílo opět strhat :D /just kidding/. Já mám od českých autorek pár knih a zatím jsem byl spokojen... ;))

      Já vím :D Bojím se, že jsem si toho naložil trochu moc, ale... co už :D Mám přeci jen 364 dnů, tak by to mohlo vyjít... :D A jo, jsem na tom stejně, ale u tohohle se to pokusím splnit! :D

      Vymazat
  3. Ohó, úžasný výběr knížek! V některých se shodujeme. :D A Pána Prstenů koukej dočíst, opravdu to za to stojí. A Hunger Games také. :3 Ale tenhle článek mi opravdu vyrazil dech. Věděla jsem, že Meč Pravdy má hodně dílů, ale 11, vážně? To vůbec nevim, jak přečtu! :D Ale dám, to, určitě!
    Přeju Ti se vším hodně štěstí a ať dokážeš svá předsevzetí splnit. Například ten Svět knihy, třeba se tam potkáme (I když, jak se znám, stejně tam budu stát s kamarádkou, koukat kolem a bát se mluvit :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a jo, jo, jsem si vědom, že tyhle klasiky prostě. Musím. Přečíst! :) Tak doufám, že to zvládnu!

      Jojo, jedenáct. Mě to poprvé taky zarazilo, ale když už jsem doma měl ten první díl a ještě navíc se mi to líbilo, tak jsem neviděl důvod se toho nějak bát... Jenom tím utrpí ztrátu moje peněženka, no :D Jo, dáme to společně! :3

      Děkuji a tobě to samozřejmě přeji také! :) Já osobně doufám, že se mi podaří na Svět knihy dorazit. Minule jsem nemohl, tak bych si to aspoň teď vynahradil...! A neřeš to, já jsem na tom úplně stejně :D

      Vymazat
    2. Jo, dáme to společně! Ty máš sice už šest knih náskok, ale to je jedno! :D Já to budu mít z knihovny, protože na tohle prostě nemám! A kdybych koupila jednu knihu, hned bych potřebovala i další a to se nesmí stát.

      A jo, určitě doraž. Už jsme si s kamarádkou dali cíl, že se tam seznámíme aspoň s pěti lidma (resp. já jsem dala cíl a ona jenom mohla kývnout.) tak ty musíš být jeden z nich. :D Stejně ti chci osobně poděkovat, žes mě nevědomky přivedl k blogování :D (ne, nepoděkuju ti, protože prostě mluvit nebudu :D)

      Vymazat
    3. Společně! :D :) A komu to vadí? Šest knih není moc... :D ;) I knihovna se počítá :) A vůbec se ti nedivím... Některé konce jsou opravdu otevřené, že se mi vůbec nechtělo na další díly čekat! ://

      Já osobně doufám, že se mi to podaří. Už mám zamluvený i odvoz, takžeee... Jestli mě nesklátí nemoc, nebo mého řidiče, tak dojedu! ;) To je pěkné a držím palce, ať to splníte. Popravdě bych se s tebou chtěl taky setkat, ale jestli se budeme oba bát promluvit... ehm... :DD btw. já tě nevědomky dovedl k blogování? Páni! oO

      Vymazat
    4. No, jestli se budeme oba dva bát promluvit, tak budu domluvená s kamarádkou, s kterou tam jedu, ať jednu vlepí a třeba se rozmluvím. :D Ještě se dohodneme. :)
      A jó, přivedl. Někdy dávno, kdy jsem ještě neměla blog, jsem četla jenom ten Tvůj (A kamarádky, ale to se nepočítá, protože nebyl knižní). A nějak jsem si řekla, že bych taky chtěla něco takovýho psát a tak jsem začala. Takže vlastně díky Tvému blogu. :)

      Vymazat
    5. To... je opravdu originální nápad, jak rozproudit konverzaci. Takže jakmile uvidím nějakou holku, která fackuje druhou a bezdůvodně, hned se k tobě dostanu a snad se rozmluvíme :D Jasně, jasně!:)
      Jééé! To opravdu zahřeje u srdce! Já ani nevěděl, že mám na někoho takový velký vliv. Popravdě, jsem rád, že sis založila svůj blog a že jsi svůj plán jenom tak nenechala ležet a rozhodla ses založit svou vlastní stránku! :)

      Vymazat
  4. Ty brďo tak to sis dal docela "malinké" cíle :D Ale držím pěsti, ať se povede :) A hodně štěstí při psaní své knihy ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo? :D Sám si říkám, že jsem to "asi" trochu přepískl... :DD Děkuji a pokud máš taky nějaké předsevzetí (je jedno jakékoli), přeji, ať jej taky splníš! :) A děkuji... Doufám, že se mi to tenhle rok podaří dopsat, respektive dostat se do třetí části prvního dílu... :)

      Vymazat
  5. Assassins creed ? :D Dobrá volba. Ale pěkně velký seznam :D :D :D určíte se ti to podaří :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, Assassins Creed :D Hrál jsem totiž všechny vydané hry a... jsem zvědavý, jaké by to bylo v knižní podobě :D No, trochu víc, než velký :DD Děkuji! :)

      Vymazat
  6. dost dobrej seznam.. akorat mam pocit, ze kdybych si udelala neco podobneho tak me rani..:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Povídej mi o tom! :D Vidíš, jak to vypadá teď? A to už je polovina roku... :D -_-

      Vymazat

Statistika

TOPlist