Knižní zúčtování za květen 2013

května 31, 2013

Květen.... Květen... Opravdu zajímavý měsíc. Místo sluníčka venku stále prší a to mě docela štve. Ovšem, čím se dá tento smutek vynahradit? Knížkami! Během května jsem si říkal, že vlastně na knihy nemám ani moc času a to se taky odrazilo na tom, kolik jsem jich přečetl. A to se nestává tak často, abych za celý měsíc přečetl dvě/tři knihy! Ve škole jsme skoro nic nedělali a stejně nechápu, jak jsem se mohl takhle... zaseknout. Asi nějaká erupce na Slunci, či co... Stejně tak jsem si na konci měsíce říkal, že jsem si ani prakticky moc knížek nepořídil, ale když jsem začal knihy fotit, nějak se to sesbíralo a místo toho malého počtu se to poměrně rozrostlo na docela velkou kupu. A to opravdu pěknou kupu! 

Knihy, které jsem si koupil:

Finnikin of the Rock by Melina Marchetta 
Nejvyšší lord (recenze) by Trudi Canavan
Poslání prvního by Alice Re Pavlíková 

Ano, tento měsíc jsem si pořídil opravdové miláčky! Po dlouhé době se mi podařilo sehnat poslední díl série od Trudi Canavan: Nejvyšší lord! V nynější době je těžké ji kdekoli sehnat, protože je všude vyprodaná a právě v nedávné době Zoner Press vydal celou sérii, ovšem, v nové obálce. Mě osobně se líbí ty staré a proto jsem si tento díl sehnat musel! A hned, když jsem se podíval na web, zda jsou ještě nějaké kusy k dostání, ejhle. Poslední díl byl vyprodán. Říkám si, že ten zlozvyk: nechat vše na poslední chvíli, se budu muset nějak odnaučit. Shinigami Desu je ale jiný případ... 
Tuhle knihu jsem měl zarezervovanou už dlouhou dobu a sám jsem přemítal, zda si knihu i potvrdit na koupi. Nakonec jsem se ale rozhodl si knihu pořídit a nebýt Katrinky, tak knihu nemám doteď. Byla totiž tak hodná a knihu mi sama z AnimeFestu přivezla, tudíž ji taktéž strašně děkuji! 
A nakonec je tady další anglická knížka! Druhá!! Řekl jsem si, že bych si měl pořídit další anglickou knížku a  díky Ven se mi to podařilo! Strašně ji děkuji, že byla tak hodná a knihu mi objednala a následně poslala. Už se nemohu dočkat, jak se do této knihy pustím! Finnikin of the Rock vypadal zajímavě už jenom podle anotace a osobně doufám, že ta angličtina nebude moc těžká... A řekněte, není ta obálka skvělá?! ;)

Knihy, které jsem dostal darem: 

Prázdné místo (recenze) by J. K. Rowling
Dívka z noční můr (recenze) by Kendare Blake

Vidíte to!? Vidíte! Já totiž ne! Musím se z toho vzpamatovat, jestli je to pravda! I když nikdy svátek neslavíme, rodiče se překonali (už jsem říkal, jak je mám rád?) a koupili mi Prázdné místo s kombinací s Dívkou z nočních můr. Sice osobně by mě nikdy tato kombinace nenapadla, ale jsem za tyto knihy strašně rád! Nejen, že jsem si je chtěl přečíst hned, jak vyšly, ale taktéž za to, že rodiče mi vůbec něco takového koupili. Prostě... Nikdy bych je neměnil a jsem strašně za tyto dvě knihy rád!! :)

Knihy, které jsem dostal na recenzi:

Sto tisíc království by N. K. Jemisin
Duch ohně (recenze) by Terry Goodkind
Víra poražených (recenze) by Terry Goodkind

Ne, vůbec jsem si o žádný RC nepožádal... Snažím se číst své knihy, ale prostě, řekněte mi, jak se může těmto dvěma knihám odolat!? Sto tisíc království byla prostě skvělá kniha a já jsem strašně rád, že mi právě tuto knihu Fantasya poslala. Fantasy příběh odehrávající se v létajícím městě... No, však ti, co mají GR a sledovali mé statusy, ví, o čem se jedná... Duch ohně & Víra poražených jsou další díly Meče pravdy. Jsem nehorázně rád, že mi Knihcentrum tyto knihy dodalo na recenzi. Ovšem, chybí mi čtvrtý díl, takže v nejbližší době bude pěkný maraton, to vám říkám... A abych pravdu řekl, tenhle autor se u mě stává s každou knihou více a více oblíbenější. Vytvořil skvělý svět, ve kterém každá maličkost není věc natrvalo. Autor totiž rád ničí vše, co tak vybudoval. No, co si budeme povídat? Goodkind je prostě Goodkind...

Pohled na všechny knihy:

Co příběh? 

Co příběh... Co příběh... To je opravdu dobrá otázka. Poslední dobou jsem Word otevřel a jak to bývá zvykem, opět se proti mě nějaké nadpozemské síly spikly. Protože jako vždy, když mám po dlouhé době chuť psát, během psaní nové scény se mi stane co? Počítač se sekne. A víte co? Není to poprvé, co jsem si jako blbec zapomněl zálohovat dobře napsanou část a počítač se prostě spikne... Poprvé jsem dopisoval 30 stránek a nyní tak jednu stránku. Naštěstí (!!) se Word nějak smiloval a uložil poslední změny. Přesto chybělo pár odstavců, ale to, že se mi to stalo podruhé mě docela štve. Doufám, že se to už opakovat nebude, jinak...!! 


Za to tady to postupuje úúúplně jinak! A mohu říci, že ještě lépe, než to začínalo u Firiana. Už jsem rozhodnut, že celou knihu rozdělím na tři části a bude se jednat o první díl - teda, pokud se to podaří. A taková vtipná věc je, že první část má již 16 kapitol (v bodech). A to ještě není konec, takže jsem zvědavý, jak se velký počet kapitol odrazí na kvalitě. Své plány zatím skrývám před veřejností, protože... jsem prostě takový. Nerad někomu říkám, co a jak, dokud jsem ještě nezačal psát. Tak doufejme, že se mi podaří rychle opravit Firiana, ať mohu vymyslet pro tento Bezejmenný román vymyslet název a začít ho hlavně psát.

A co blog?
No, na blogu skončila Přelétavá květnová soutěž, jejíž vyhodnocení můžete najít na tomto odkaze. Ještě ale musíme vyhlásit výherce a to teprve bude problém! Nečekali jsme, že se vás zúčastní tolik, ale přesto jsem strašně rádi, že se soutěž líbila! A rozhodně někdy něco podobného uspořádáme...! 
Co se týče blogu samotného, rozhodl jsem se změnit desing. Zatím mám vše rozpracované a během víkendu bych ho měl nastavit, takže jestli chcete být mezi prvními, co změny uvidí, sledujte blog a buďte ostražití! Stejně tak přibude o víkendu jedna recenze, neboť jsem momentální recenze musel odeslat do Fantasye. Ale nebojte, mám hodně knih doma, které si chci přečíst (viz. nahoře), takže recenze rozhodně budou!! :)

Po dlouhé době zase dlouhý článek! Jak já se rád vykecávám... Zvláště, když jde ještě o knihy! Ale už skončím... Pokračování příští měsíc! :) A co se událo za celý měsíc Vám? ;)

You Might Also Like

9 komentářů

  1. ten 2. obrázok rozhodne chcem 8P

    OdpovědětVymazat
  2. Dívku z nočních můr mám na poličce.Bohužel jsem se kní ještě nedostala.Sto tisíc království bych si taky chtěla pořídit.Jinak moc pěkné přírůstky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky bohužel ne, ale pokusím se to opravdu rychle napravit! :) Sto tisíc království prostě doporučuji!! :) A děkuji!

      Vymazat
  3. Pěkné kousky! A obálka Poslání prvního se mi strašně líbí! Jak to, že jsem o ni ještě nikdy neslyšela? :-D :-/
    Na Sto tisíc království jsem dneska akorát narazila v knihkupectví, má hodně zajímavou obálku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a je možné, že jsi o tom neslyšela, protože je pouze pár výtisků v éteru... Autorka ale plánuje dotisk, takže si můžeš jeden kousek zarezervovat zde: http://shinigami-desu.blog.cz/1305/poslani-prvniho-dotisk . :) A souhlasím! Argo si opravdu s obálkou nádherně vyhrálo! ;)

      Vymazat
  4. Tvoji rodičia majú dobrý vkus! Obe knihy by som chcela a druhú Annu snáď budem čoskoro mať ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a samozřejmě jim to vyřídím! Tak držím palce, ať se ti podaří Annu získat co nejrychleji! ;)

      Vymazat
  5. Tak to je parádní nálož knížek. Prázdné místo už jsem četl a jsem zvědavý co na něj řekneš. Dívku z nočních můr zatím nemám, protože jsem se ještě nedostal k přečtení prvního. A ty obálky série Meče pravdy jsou prostě luxusní!

    OdpovědětVymazat
  6. No to ti teda říkám, piš ten druhý příběh!! :) Ať o tom můžeš spravit veřejnost, jelikož mě opravdu zajímá téma a tak... :)
    Divku a Prázdné místo Ti, jak už víš, strašně závidím! Už se těším, až si o prázdninách vydělám a budu moct nakupovat :3 Známi mě budou miteza cvoka, že dám ty peníze z Knihy, ale já jsem už taková... :)

    OdpovědětVymazat

Archiv blogu

Statistika

TOPlist